Bjerregaard: - Vi skal have flere GolfSixes i kalenderen | Golf.dk
Lucas Bjerregaard (bill) og Søren Kjeldsen er de bedste danskere i Tyskland.

Foto: Getty Images

Bjerregaard: - Vi skal have flere GolfSixes i kalenderen

08/05 - 2017 | Claus Rødgaard Thomsen

Lucas Bjerregaard har fået en forsmag på fremtiden. Både hans egen fremtid og fremtiden for turneringsgolf på højeste plan.

Den 25-årige nordjyde vandt søndag GolfSixes sammen med vennen Thorbjørn Olesen. Derfor er det ikke underligt, at han kan lide det nye turneringskoncept og mener, at idéen kan bruges mere på europatouren.

- Der er masser af potentiale i det. Jeg kan godt se, at man kan bruge det to eller tre gange i løbet af en sæson. Det er jo heller ikke noget, der kræver så meget af os spillere. Vi havde kun en seks-hullers pro-am, og vi spillede kun i to dage, siger Lucas Bjerregaard, da Golf.dk fanger ham på telefonen.

Bjerregaard mener, at man også sagtens kunne gøre plads til en GolfSixes-event sidst på sommeren, hvor en del pro’er bliver hjemme, mens andre rejser til USA for at deltage i USPGA Championship.

- Man kunne også gøre det med en individuel turnering. Selv touren var jo meget spændt op til denne uge. Nu har vi alle en meget bedre idé om, hvad det handler om. De ting, jeg har hørt fra folk, har været meget positive, siger han.

GolfSixes er et forsøg på at afprøve et helt nyt format, som giver et afbræk fra de sædvanlige 72 hullers slagspil, som er den klassiske afvikling af turneringer på højeste plan.

Danmark vandt altså over de andre nationer, der stillede tomandshold til turneringen, hvor alle matcher blev afviklet som hulspilsmatcher over seks huller.

Dagen efter den historiske sejr svæver Lucas Bjerregaard stadig en smule. Efter sejren tikkede der så mange beskeder ind, at han ikke kan komme med et bud på, hvor mange der egentlig har lykønsket ham.

- Det føles virkelig fedt. Det er også lidt mere specielt, når vi er to om det. Thorbjørn og jeg har kendt hinanden i 10-11 år, og vi kender hinanden rigtig godt.

Lucas Bjerregaard er ved at konsolidere sig på europatouren, hvor han er i gang med sin fjerde sæson og har tre top tre-placeringer - vel at mærke inden holdsejren i weekenden.

Derfor har han også et stykke tid måttet svare på, hvornår en sejr ville komme. Nu er den der, og han har svært ved at svare på, hvordan GolfSixes-sejren rangerer i forhold til en individuel sejr.

- Jeg ville ikke bytte dem. Og jeg ved, at den individuelle sejr nok skal komme, siger han.

Erfaringerne fra sejren i London vil givetvis komme ham til gode, næste gang han er helt med i toppen i et europatourfelt.

Hans makker i den forgange uge har selv større erfaring fra den øverste del af leaderboards. Thorbjørn Olesen har vundet fire individuelle sejre på europatouren. Weekendens triumf er hans anden i holdspil, da han i november vandt World Cup of Golf sammen med Søren Kjeldsen.

Ifølge Lucas Bjerregaard var han og Olesen blevet enige om at spille hver især på samme måde, som når de spiller individuelle turneringer.

- Jeg diskuterede mine slag med min egen caddie. Jeg tror, det var godt at gøre det sådan. Jeg kunne se, at nogle af de andre hold stod i to eller tre minutter og diskuterede et slag, fordi der var så mange, der skulle snakke med, siger Lucas Bjerregaard.

Med den succes, som danskere har haft i holdspil for nylig, er det ikke underligt, at nogle lufter tanken om et dansk makkerskab under Thomas Bjørns ledelse ved Ryder Cup i 2018.

Lucas Bjerregaard ved godt, at der er lang vej endnu.

- Der er ingen tvivl om, at det er alle danske spilleres drøm at spille for Thomas. Skal man spille, så kan det ikke være for nogen bedre. Og jeg elsker holdspil. Mange af mine bedste minder er fra turneringer med landsholdet. Det bringet noget andet frem i én, og jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke ville med til Ryder Cup. Men det kræver mange gode resultater, og det tænker jeg mere på end selve Ryder Cup, siger Lucas Bjerregaard.

Hans flotte resultat fra weekenden tæller desværre ikke på verdensranglisten eller på Race to Dubai, hvor han lige nu er nummer 87 med en indtjening på godt 112.000 euro i sæsonen hidtil.

Download også vores gratis e-bog om Lucas Bjerregaard, Thorbjørn Olesen og alle de andre bedste danske spillere fra den nye vindergeneration.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer