Bjerregaard og Olesen misser cuttet i Texas | Golf.dk
Lucas Bjerregaard har haft et fantastisk 2019 indtil videre, men i denne weekend måtte han se sig selv misse cuttet for kun anden gang i år.

Foto: Getty Images

Bjerregaard og Olesen misser cuttet i Texas

11/05 - 2019 | Jakob Schmidt

Det blev næppe til det comeback som Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen havde håbet, efter deres tilbagevenden til PGA Tour. Begge danskere spillede lige op med banens par efter de første to runder, hvilket var to slag for lidt i forhold til cuttet på -2.

De to velspillende danskere har begge haft ferie siden deres fantastiske delte 21. plads i Masters for en lille måneds tid siden. AT&T Byron Nelson var dermed en oplagt mulighed for at genfinde storformen inden næste uges Major i New York. 

Bjerregaard skulle kun hente ét slag i anden runde for at bringe sig selv videre til weekendens runder, men efter to birdies og to bogeys på for ni, var det op til hans evner på de sidste ni huller. Her lavede danskeren de birdies der skulle til på hul 12 og 14, men desværre havde der også sneget sig tre bogeys ind på danskeren scorekort. Det er dermed kun anden gang i år at Lucas misser cuttet.

For Thorbjørn skulle der hentes tre slag, og efter et drive på over 275 meter på det 521-meter lange hul 7, kunne han chippe sig til en sikker birdie. Desværre formåede Olesen at lave bogeys på 12. og 14., så en slutspurt med to birdies på de sidste tre huller, var ikke nok for at avancere til tredje runde.

Begge danskere kan dermed bruge lidt ekstra tid på træningsbanen inden det for alvor går løs når de begge spiller PGA Championship i næste uge.

I den anden ende af tabellen var Sung Kang stukket af med en fejlfri anden runde i -10, 61 slag. Allerede på de første ni var der flere birdies end pars og på et tidspunkt lignede det også, at han var på vej mod karierens første 59'er, efter hele seks birdies i træk. De sidste fire huller bød dog kun på én birdie og tre pars, så sydkoreaneren måtte nøjes med at gå ind til weekenden som favorit.

Det kolde vejr som prægede Dallas havde også fået skylden for dårligere scores, af flere af den andre spillere. Selvom det lignede at dette også gjorde sig gældende for Sung Kang, så var historien en anden.

- Vejret er perfekt og fantastisk at spille i. Min caddie og jeg havde regnet med at boldene ville flyve 5% kortere på grund af kulden, så vi stolede bare på tallene, udtalte sydkoreaneren efter runden med ti birdies og ni pars.

De nærmeste efterfølgere i gårsdagens runde, var amerikanerne Matt Every og Tyler Duncan, som begge endte i -12 for turneringens to første runder. Et slag fra dem ligger Brooks Koepka på lur, som endnu engang viste formiddabelt spil med en 66'er i anden runde.

Link til stillingen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer