Bjerregaard nær alpetoppen | Golf.dk
Danmarks bedste golfspiller, Lucas Bjerregaard, er på 12. pladsen i Omega European Masters, hvor han også spillede en hovedrolle i 2018.

Foto: Getty Images

Bjerregaard nær alpetoppen

29/08 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Trækker man majors og World Golf Championships fra, har Lucas Bjerregaard ikke klaret et cut på europatouren siden januar. En af årsagerne er, at han har rettet fokus mod USA, hvilket har båret frugt i form af medlemskab af verdens stærkeste tour.

Nu er Bjerregaard tilbage i Europa, hvor han spiller sin første turnering i halvanden måned, og det tyder på, at verdens nummer 53 får alle fire runder med i den stærkt besatte Omega European Masters, hvor både Rory McIlroy, Tommy Fleetwood, Sergio Garcia, Matthew Fitzpatrick og Lee Westwood er til start.

Bjerregaard, der fejrede sin 28 års fødselsdag tidligere på måneden, lavede birdie-eagle på Crans-sur-Sierre Golf Clubs 14. og 15. hul på vej mod en runde i -4 og en 12. plads, tre slag fra toppen af stillingen. For et år siden nåede frederikshavneren i omspil om titlen, men sejren glippede, da Fitzpatrick producerede en birdie på første ekstrahul. Nu har Bjerregaard givet sig selv et glimrende udgangspunkt for at få revanche.

Birdie-eagle var også sådan, Thomas Bjørn spillede 14. og 15. i finalerunden, da han sejrede tilbage i 2011, men den dobbelte alpe-konge fik en skuffende start på årets udgave. På 14. hul brugte han ni slag, og han ligger sidst af de fire danske deltagere på 143. pladsen efter en runde fem slag over par.

Joachim B. Hansen får også sin sag for, hvis han skal matche sidste uges flotte 16. plads. En runde i 73 slag, +3, giver en delt 129. plads, fire slag fra cutgrænsen. 

Den er Søren Kjeldsen også på den forkerte side af efter de første 18 huller. To birdies, tre bogeys og en runde i +1 placerer ham som nummer 100, inden feltet skæres over fredag.

Bedst på førstedagen var østrigeren Matthias Schwab, som klarede sig rundt uden en en bogey på kortet, og franske Mike Lorenzo-Vera, som nåede til -7 trods en doublebogey undervejs.

Blandt feltets største profiler kom Fleetwood bedst fra start. I -5 deler den langhårede Ryder Cup-helt sjettepladsen med blandt andre sidste uges vinder, Erik Van Rooyen.

Garcia ligger lige med Bjerregaard på 12. pladsen, mens McIlroy, Westwood, Luke Donald, Thomas Pieters og den 55-årige legende Miguel Angel Jiménez er stuvet sammen på 23. pladsen i -3. 

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer