Bjerregaard flirter med tidligt exit | Golf.dk
Lucas Bjerregaard kæmper for en fast plads på PGA Touren, men der skal andre boller på suppen fredag, hvis han skal have penge og point med fra Canada.

Foto: Getty Images

Bjerregaard flirter med tidligt exit

07/06 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Lucas Bjerregaard er nummer 135 og fire slag fra cutgrænsen i RBC Canadian Open. På Hamilton Golf & Country Club lavede danskeren en håndfuld bogeys og skrev under på 73 slag, tre slag over par. Især putteren drillede torsdag. I Stroke Gained Putting tabte Bjerregaaard 2,5 slag til feltets gennemsnit.

Udlægget betyder, at det mest sandsynlige udfald bliver et misset cut. Heldigvis? 

Det kan aldrig være målsætningen af gå glip af weekenden – specielt ikke i en turnering, hvor der er 7,6 millioner dollars til fordeling blandt finalisterne – men det er en skitse, der tidligere har virket for Bjerregaard. 

Ugen inden The Masters missede frederikshavneren cuttet i Texas, og i årets første major blev han nummer 21. I PGA Championship sluttede Bjerregaard på 16. pladsen, og det fornemme resultat – hans bedste i en major nogensinde – kom også ugen efter et misset cut.

Næste uge spilles US Open, og skulle verdens nummer 44 blive sorteret fra havvejs gennem begivenhederne i Canada, vil han få et par dage ekstra til at se Pebble Beach an og forberede sig på karrierens sjette majorstart.

Der er heller ingen garantier for, at den forsvarende mester kommer med til weekenden. Dustin Johnson lavede hele seks bogeys på sin åbningsrunde, og i 71 slag er han delt nummer 105. Hans ven, verdens nummer ét og overvældende favorit til at vinde US Open, Brooks Koepka, er også på den forkerte side af cutgrænsen med en score i par. Der finder man også verdens nummer seks, Justin Thomas.

I det hele taget havde mnge af feltets største navne problemer på førstedagen. Blandt andre er Bubba Watson og Sergio Garcia også under stregen og i fare for at blive sendt hjem efter fredagens spil.

Rory McIlroy er den eneste deltager fra verdens top-10, som kom fornuftigt fra start i RBC Canadian Open. Selv med putting dårligere end feltets gennemsnit var han tre under par, og det giver en delt 25. plads.

- Jeg føler virkelig, det var den værste score, jeg kunne have fået derude. Jeg spillede rigtig godt. Jeg slog bolden meget bedre fra tee, og det var vigtigt. Man bliver nødt til at spille fra fairway for at have en chance, sagde han efter runden.

McIlroy har fire slag op til toppen. Keegan Bradley lagde sig i front med en runde syv under par. Midt på dagens arbejde producerede amerikaneren fem birdies på stribe. Han har et enkelt slags forspring ned til en håndfuld spillere, blandt andre canadieren Nick Taylor.

Det er 65 år siden, en canadier senest vandt turneringen. Måske i år. Udover Taylor på andenpladsen finder man Adam Hadwin på syvendepladsen i -5 samt David Hearn, Drew Nesbitt og Mackenzie Hughes på 15. pladsen i -4.

Link til stillingen  

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer