Bjerregaard falder med ære | Golf.dk
Lucas Bjerregaard har imponeret i sin første optræden ved WGC - Dell Technologies Match Play.

Foto: Getty Images

Bjerregaard falder med ære

31/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Texas sidst i marts er i reglen et behageligt klima, men det var en kold morgen, da finalisterne skulle findes i WGC – Dell Technologies Match Play. Matt Kuchar, Lucas Bjerregaards modstander, havde endna iført sig en hue for at holde sig varm. 

Temperaturen betød, at bolden ikke fløj nær så langt som de første dage, og det gjorde effektivt Austin Country Club en hel del længere.

Det tvang Matt Kuchar til at gøre flittigt brug af driveren fra tee, og det var ikke et våben, den 40-årige amerikaner var i fuld kontrol over. Allerede på første hul slog han ud mellem træerne i roughen. Bjerregaard slog et langt drive op 50 meter fra hullet, men det var Kuchar, der bragte sig foran, da han med 100 meter til hullet punchede ud under de overhængende grene, trillede bolden op til tre meter og holede puttet for birdie.

Når ikke Kuchar selv fik reddet sig ud af problemerne, klarede banen det for ham. I mere end et tilfælde tog et skævt drive et heldigt spring. Det til trods nåede Kuchar, vinderen af turneringen i 2013, aldrig mere end 1Up. Tre gange på de første 10 huller bragte den 27-årige dansker balance i regnskabet, og det var marginaler, der gjorde, atKuchar tog en slam føring med ud på de afgørende huller. 

Danskerens drive på 14. var langt i højre og endte i en bunker med en ølbod i linjen mellem bolden og flaget. Bjerregaard kunne have taget lempelse uden straf, men det havde betydet et drop i bunkeren og med al sandsynlighed et spejlæg – en halvt begravet bold. 

Derfor valgte han at spille videre, som den lå, og med et perfekt træf sendte han bolden over den midlertidige pavilion, lige på pinden og gav sig et putt på fem meter for birdie. Puttet faldt ikke, og han fik kun delt hullet, men det var tydeligt, at jagten på Kuchars spinkle forspring var sat ind.

På 15. slog frederikshavneren to solide slag og sænkede et putt på syv meter for birdie og for at bringe matchen All Square for fjerde gang. På 16. kunne han ikke matche Kuchars birdie, og så havde amerikaneren førertrøjen på igen.

Det korte hul 17 var gav birdie til dem begge. Kuchar var først til at slå sit putt i hul. Få øjeblikke efter trillede Bjerregard bolden i fra tre meter for at holde liv i matchen. Det var ikke nok. Kuchar havde ingen problemer med at sikre en par på sidste hul, og så endte den danske rookies jagt på titlen, da han ikke formåede at lave sin fjerde birdie på bagni.

- Det virkede ikke som om, nogen af os havde vores bedste spil her til morgen. Det var et spørgsmål om, hvem der kunne overleve og avancere, sagde Kuchar til Sky Sports efter sejren med mindst mulig margin.

I den anden semifinale var Francesco Molinari langt fra den form, der havde givet ham 10 sejre i træk i hulspil. Kevin Kisner spillede fint, men Molinari var overraskende sjusket. Italieneren var 2Down efter 15 huller, inden han viste prøver på sin klasse og udlignede med to birdies i træk.

På 18. hul – første gang Molinari så afslutningshullet denne uge - blev den utrolige sejrsstime brudt. Verdens nummer syv fandt green i to slag, men et treputt gav en bogey og sendte Kisner i finalen mod sin landsmand.

Selvom Bjerregaard blev slået, er ugens arbejde ikke overstået. Han skal møde Molinari i kampen om tredjepladsen, og mens den match for nogle ikke betyder det store, så er der verdensranglistepoint at hente. Forskellen i pengepræmie er også betydelig. Til nummer fire er der 576.000 dollars. Nummer tre modtager 712.000.

Uanset hvad der sker senere i aften, så har Lucas Bjerregaard introduceret sig til golffans verden rundt, og det er ikke sidste gang, de kommer til at se frederikshavneren med fremme i golfens største turneringer.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:1,675,096
 • Unique Visitor:127,227
 • Registered Users:160,810
 • Unregistered Users:31,218
 • Blocked Users:12,396
 • Published Nodes:15,551
 • Unpublished Nodes:310
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.219.31.204
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:145
  • This week:96,275
  • This month:390,282
  • This year:1,675,431

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk