Bjerregaard får debut i The Masters | Golf.dk
Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard kommer til at slutte året som henholdsvis nummer 43 og 45 på verdensranglisten, og dermed er de blandt de 50 spillere, som får en invitation til The Masters ind gennem brevsprækken efter nytår.

Foto: Getty Images

Bjerregaard får debut i The Masters

20/12 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Årets sidste turneringer er spillet, og på verdensranglisten kan der gøres status for 2018. En af de store vindere blev Lucas Bjerregaard. Frederikshavneren er nummer 45 i verden, og når kalenderen skifter til 2019 vil han stadig være i top-50. Det betyder, at han efter nytår kan se frem til vigtig post fra USA.

Bjerregaard startede 2018 som nummer 188 i verden, og han faldt helt ned til nummer 239 i april efter sit fjerde missede cut i træk. På det tidspunkt var det ikke meget, som tydede på, at han et lille år senere ville få debut i The Masters, men det er, hvad han kan se frem til – en invitation fra Augusta National Golf Club.

I løbet af sine seneste 21 turneringer har den 27-årige hentet 10 top-10 placeringer. Det er flere end nogen anden spiller på europatouren i 2018. Højdepunktet var naturligvis sejren i Alfred Dunhill Links Championship. Den løftede ham op til nummer 55 i verden, og formen i den resterende del af sæsonen rakte til at bringe ham ind i det gode selskab.

Fem år efter han tog hul på sin europatourkarriere vil Bjerregaard dermed for første gang få adgang til årets første major. Han bliver ikke den eneste dansker i feltet på Augusta National. Thorbjørn Olesen er to placeringer højere på listen end sin landsmand, og dermed kan Ryder Cup-spilleren også forvente at få en invitation ind ad døren inden længe. 

Augusta er stedet, hvor Olesen har hentet sit bedste resultat i en major – en sjetteplads i sin debut tilbage i 2013. Olesen har deltaget i 17 majors i sin karriere. For Bjerregaard bliver det den kun fjerde gang, han deltager i en af golfens fire mastodonter. I US Open har han en 40. plads og et misset cut, mens det også blev til en friweekend i sit første møde med The Open.

Der var ingen dansk deltager med i årets udgave af The Masters. I 2019 vil der være mindst to. Det er ikke sket siden 2014.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer