Bjerregaard debuterer i WGC | Golf.dk
Fortsætter Lucas Bjerregaard den senere tids flotte spil,har han gode chancer for at rykke ind i top-50 på verdensranglisten for første gang i karrieren.

Foto: Getty Images

Bjerregaard debuterer i WGC

24/10 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Det har taget længere end mange nok havde regnet med, men Lucas Bjerregaard er tæt på at etablere sig i verdenstoppen. Frederikshavneren er i besiddelse af et langt spil der kan måle sig med Rory McIlroy, Dustin Johnson og den nye nummer ét i verden, Brooks Koepka, men noget har holdt den 27-årige tilbage.

Da han sent i 2015 pressede en storspillende Justin Rose til det sidste i Hong Kong Open, lignede det et springbræt til noget stort, men derfra skulle der gå to år, før han endelig vandt på europatouren. 

Karrierens anden og klart største sejr kom et år senere i Alfred Dunhill Links Championship efter en række topresultater, og det er derigennem, han har sikret sig adgang til ugens WGC – HSBC Champions i Shanghai.

Der er 1,7 millioner dollars til vinderen på Sheshan International Golf Club og 44.000 er trøstepræmien for at blive sidst blandt de 78 deltagere i turneringen uden cut. Det giver den formstærke dansker gode chancer for at forbedre sin i forvejen voldsomt imponerende 11. plads på Race to Dubai.

En liste, Bjerregaard måske er endnu mere interesseret i for tiden, er verdensranglisten. Han er fremme som nummer 53, og kan han kravle ind i top-50 og forblive der til årets udgang, vil han sikre sig en invitation til Augusta National og The Masters. Et topresultat denne uge skulle være rigeligt, da der er hele 68 point for en førsteplads. Til sammenligning fik Bjerregaard 38 point for sin sejr på St Andrews Old Course tidligere på måneden.

Han får selskab turneringen af Thorbjørn Olesen, nummer 45 i verden og nummer seks på Race to Dubai. Bjerregaard er sat i bold med Billy Horschel og Cameron Smith 03.25 torsdag. Olesen Indleder sin jagt på kæmpepræmien klokken 04.15 sammen med Kiradech Aphibarnrat og Kyle Stanley.

I tre bolde er ni Ryder Cup-spillere blevet stuvet sammen, og det burde resultere i en frygtelig masse god golf. Jon Rahm, Alex Norén og Patrick Reed, som alle vandt deres single i Paris, slår ud 03.45. De efterfølges 10 minutter senere af Tommy Fleetwood, Justin Rose og Koepka. Dagens sidste bold klokken 04.55 tæller Francesco Molinari, Rory McIlroy og Dustin Johnson.

Link til stillingen    

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer