Bjørns skæbnebane får The Open i 2020 | Golf.dk
Thomas Bjørn plejer at spille godt på Royal St. George's, men har alligevel et bittert minde fra 2003, hvor en sen dobbeltbogey kostede ham The Claret Jug.

Foto: Getty Images

Bjørns skæbnebane får The Open i 2020

21/02 - 2017 | Claus Rødgaard Thomsen

The Open i 2020 bliver afviklet på Royal St. George’s, som ligger i Kent i England.

Det har R & A netop annonceret. Royal St. George’s har lagt fairways til The Open 14 gange indtil nu.

Blandt danske golffans er banen mest kendt for The Open i 2003, hvor Thomas Bjørn burde have vundet, men til sidst smed sejren til upåagtede Ben Curtis.

Normalt ville man have forventet, at The Old Course i St. Andrews skulle have The Open i 2020. Siden 1990 har banen nemlig altid haft mesterskabet præcis hvert femte år.

Men når der nu gøres en undtagelse, hænger det sandsynligvis sammen med, at The Open i 2021 er 150. udgave af verdens ældste golfturnering, og at jubilæumsudgaven vil blive afviklet på netop St. Andrews, der som golfsportens vugge bliver betragtet som den mest klassisk af alle Open-banerne.

Royal St. George’s var senest vært for The Open i 2011. Da var det Darren Clarke, der vandt i overbevisende stil. Thomas Bjørn spillede i øvrigt også overbevisende det år, og sluttede som nummer fire.

Andre Open-vindere på Royal St. George’s er blandt andre Sandy Lyle, Greg Norman, Harry Vardon, Walter Hagen, Henry Cotton og Bobby Locke.

Royal St. George’s er blandt andet kendt for sin ekstremt dybe fairwaybunker på 4. hul.


I år skal The Open spilles på Royal Birkdale. I 2018 er det Carnoustie, der lægger græs til, og i 2019 er det Royal Portrush.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer