Bjørns genistreg - blå blok gør rent bord | Golf.dk
Sergio Garcia og Alex Norén var yderst overbevisende i dag og vandt sikkert over Bryson DeChambeau og Phil Mickelson.

Foto: Getty Images

Bjørns genistreg - blå blok gør rent bord

28/09 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

Eftermiddagens foursomes ved Ryder Cup havde næsten karakter af nedslagtning.

For første gang i Ryder Cups historien vandt et hold alle fire foursomes i en enkelt session. I ingen af dem nåede spillerne længere end til 16. green, før matchen var afgjort.

Europa fører nu Ryder Cup 5-3

Dysterheden var ellers nærmest fysisk under morgenens fourballs, mens USA på et tidspunkt førte alle fire.

- Det bliver ligesom sidste gang, hørte vi en bedrøvet svensker sige i pressecentret, mens vi søgte at sætte ord på den europæiske skuffelse.

Nu hvor dagen er omme er det i stedet den amerikanske del af verdenspressen, der må taste med tårerne dryppende ned i tastaturet.

USA har ikke oplevet en værre nedsabling siden slaget ved El Alamo i 1836. De fire makkerpar, som Jim Furyk sendte ud, lavede tilsammen otte birdies. Bjørns fire teams lavede 13.

USA lavede 19 bogeys. Europa kun 9. Det kunne kun ende på én måde. Fire europæiske sejre.

Stenson og Rose slog Johnson og Fowler 3/2.

McIlroy og Poulter slog Watson og Simpson 4/2.

Garcia og Norén slog Mickelson og DeChambeau 5/4, og var sågar 7 up efter ni huller.

Endelig vandt Tommy Fleetwood og Francesco Molinari deres anden match på samme dag, da de vandt 5/4 over Spieth og Thomas, der tydeligvis var løbet tør for benzin efter to matcher.

Gå ikke glip af Dansk Golf 5 - digitalt med masser af ekstra indhold

Den langhårede englænder og den lille italiener er Europas nye dræbere. I Tiger Woods, Jordan Spieth og Justin Thomas har de allerede slået tre tidligere verdensettere i dag. Tør man håbe, at de får den fjerde skalp af slagsen i skikkelse af Dustin Johnson i morgen?

- De er meget imponerende. Jeg har spillet med Frankie under træningsrunderne. Han misser dårligt nok en fairway eller green. Og Tommy er også imponerende, sagde Ian Poulter, da dagen var omme.

Eftermiddagen må føles som et triumftogt for Thomas Bjørn. Han går ind i weekenden med en føring på 5-3. Momentum er med Europa, og han havde held med at bringe fire af sine fem rookies i spil helt fra begyndelsen af Ryder Cup.

Makkerparret Justin Rose og Henrik Stenson er genfødt efter den skuffende 2016-udgave af Ryder Cup.

Og hvad med Garcia? Sergio García var klart det mest kontroversielle captain’s pick fra Thomas Bjørns side. Havde den formsvage spanier floppet i Frankrig, ville hans navn stå tværet ud over Bjørnens eftermæle som kaptajn, hvis Europa havde tabt Ryder Cup.

Men Garcia er en mere tyndhåret men lige så elektrisk udgave af sig selv, som vi kender ham fra otte tidligere Ryder Cups. Spørg bare hans makker Alex Norén, der var grædefærdig bagefter. De to var bundsolide og gav Bryson DeChambeau en Ryder Cup-debut, som vil give ham mareridt i mange år fremover.

Kun Bubba Watson og Webb Simpson af amerikanerne nåede kortvarigt at være foran. De var 2 up efter fem huller. Alligevel var de nede med fire efter 16.

Alle de tre andre amerikanske par nåede at være nede med mindst fem på forskellige tidspunkter.

Der var aldrig rigtig nogen spænding, og Thomas Bjørn vil formentlig føle, at han kan sende hvem som  helst af sine 12 spillere i kamp i morgen tidlig og alligevel stole på at få en stærk præstation.

Rory McIlroy fik med sin og Poulters sejr genoprejsning for sin miserable morgen, hvor han intet rigtigt kunne gøre og kostede Thorbjørn Olesen en trist Ryder Cup-debut.

- Det var godt for Rory bare at komme ud på banen igen, og det var inspirerende for mig. Hver gang, jeg har spillet med ham, har vi haft succes, sagde Ian Poulter.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer