Bjørn skruer tiden tilbage i Silkeborg | Golf.dk
Tribunerne er nye, men græsset er det samme, som Thomas Bjørn har betrådt utallige gange tidligere.

Foto: Getty Images

Bjørn skruer tiden tilbage i Silkeborg

30/08 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Der var optræk til noget stort, da Thomas Bjørn bragte sig fire under par efter otte huller ved Made in Denmark. Den 47-årige dansker var en del af miljøet omkring Silkeborg Golfklub fra han var helt lille, og drømmen om at spille europatour på hjemmebanen er mange årtier gammel.

Torsdag fik han chancen, og selvom alderen begynder at sætte sine spor og fokus i 2018 stort set udelukkende er rettet mod Paris, så lignede Bjørn i glimt den spiller, som slog Tiger Woods over fire runder i Dubai i 2001.

Det blev til fem birdies på de første ni huller, og på bagni havde han flere gode chancer for at nærme sig Jonathan Thomson i toppen af stillingen. De blev ikke udnyttet, og til stor ærgrelse for at talstærkt publikum satte Bjørn i stedet to slag til.

Det gav en total i -2 og en delt 39. plads, og selvom tilskuerne undervejs tillod sigt at drømme om mere, var Bjørn selv afklaret med resultatet.

- Det var måske en lille smule bedre, end jeg havde håbet på, sagde Ryder Cup-kaptajnen efter endt spil.

- Det var det, jeg havde fortjent, tror jeg. Det var sådan set ok, specielt på de første ni, og så kæmpede jeg lidt med det på bagni. Det eneste gode slag, jeg slog dér, fløj lige igennem vinden og over green. Så får man lavet en bogey, der hvor man gik og kæmpede lidt med det, og så var det bare at hænge i i stedet for at lave nogle flere birdies.

Onsdag skal Bjørn uddele sine ”wild cards” til Ryder Cup, og spillemakkerne Eddie Pepperell og Martin Kaymer er blandt emnerne til en plads på holdet. Kaymers håb er ganske spinkelt efter en skuffende sæson, og han gjorde ikke noget for at øge sine chancer med en 73'er, der placerer ham to slag på den forkerte side af cutgrænsen.

Pepperell har hentet masser af point i løbet af sæsonen, og med en sejr kan han stadig nå at kvalificere sig. Det ville i så fald ske på bekostning af Thorbjørn Olesen.

- Jeg bliver nødt til at vinde, og det er stadig i Thorbjørns hænder, sagde Pepperell, som matchede Bjørns score i -2, sagde Pepperell efter første runde.

Efter en fornuftig start løb englænderen ind i en doublebogey på hul syv. Det bragte ham tilbage til par, otte slag fra førstepladsen, men hvis det danske publikum dermed håbede på, at Pepperells sejrschancer var borte, kunne de godt tro om igen. På 11. hul slog han en 3-wood op til to meter og lavede eagle, og på det korte hul 12. var han lige ved at lave hole-in-one med selvsamme 3-wood. 

Det var tæt på en albatros, men det endte blot med en birdie efter et kort misset putt. Det var alligevel nok til at vise, hvad Pepperell er i stand til, når han kommer op i gear, så tilhængere af Thorbjørn Olesen skal ikke vide sig for sikre endnu. For Pepperell er det ikke sjovt, at være manden, der står mellem Olesen og Ryder Cup, men hvis chancen byder sig, har han ingen kvaler over at skubbe danskeren bort fra den sidste kvalifikationsplads.

- Jeg nyder ikke at være upopulær, men hvis det er sådan, må det være sådan. Jeg havde ikke tænkt mig at spille med her, for jeg har haft problemer med håndledet. Jeg meldte mig først til, da jeg vidste, jeg havde en chance for at komme på holdet.

Pepperell, Bjørn og Kaymer går på banen fredag klokken 08.30.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer