Bjørn: - MiD risikerer at miste Thorbjørn og Lucas | Golf.dk
Thomas Bjørn er blandt de spillere, der er med i Tjekkiet i denne uge.

Foto: Jens Morten

Bjørn: - MiD risikerer at miste Thorbjørn og Lucas

23/05 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Thomas Bjørn humper let, da han kommer ind i pressecentret i Himmerland torsdag. Om venstre ankel har han en skinne. Siden han vred om for to uger siden har han vidst, at han ikke ville kunne spille Made in Denmark.

Så hvorfor har han taget rejsen hertil? Har han overhovedet noget at sige?

Et lille dusin journalister tager notesblok i hånden og sætter sig til rette. Måske siger han alligevel noget, selvom han kun er med som passager i denne uge.

Det gør han. Når Thomas Bjørn er veloplagt og begynder at tale om sin sport, kan det at stoppe ham være som at få remoulade tilbage i tuben. Hans pressemøde bliver omkring fire gange så langt som tirsdagens og onsdagens møder. Og berører omtrent fire gange så mange emner.

- Min kærlighed til sporten har måske aldrig været større, end den er nu, siger han.

Den 48-årige dansker siger videre, at uanset hvor højt han elsker golf, kan han godt se, at han ikke kan hamle op med Brooks, Dustin og Rory på ugentlig basis.

- Kan jeg få en 3-4 top-10 placeringer på en sæson, så er det fint.

Men golf er uanset hvad hans fortid, nutid og fremtid. I næste uge udkommer en bogen “Mind Games”, hvor danskeren er en af de medvirkende.

Og selvom han ikke konkretiserer sin fremtid alt for meget, så virker det tydeligt, at han vil beskæftige sig med sporten på politisk niveau.

At han vil arbejde for at samle sportens tours og lovgivende organer under én hat, så der ikke er så mange kræfter, der modarbejder hinanden og dermed skaber en situation, der gør det svært for topspillerne at få turneringskalenderen til at hænge sammen.

Og hvad så?, kan man spørge. Rager det overhovedet den almindelig golffan?

Ja, det gør vist nok.

For bjørnen kommer med et skræmmescenarie, der nok kan få en del golfelskere til at rokke ukomfortabelt i stolen.

Han nævner eksemplet fra Sverige, hvor hverken Henrik Stenson eller Alexander Norén kom tilbage til hjemlandet for at spille Scandinavian Masters sidste år, fordi det ikke passede ind i deres kram.

- Hvis vi løber ind i det problem i Danmark med Thorbjørn og Lucas, hvis de spiller deres golf i USA, så er det et kæmpe problem for den her turnering. Der bliver man nødt til at finde en løsning, hvor det kan fungere. Den her turnering er utrolig vigtig for golfsporten i Danmark. Hvis de bedste danske spillere ikke spiller, så har du et forklaringsproblem med det samme, og det vil sponsorerne heller i finde sig i, lyder det fra den tidligere Ryder Cup-kaptajn.

Han fortæller, at når spillere først bliver så dygtige som Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen, vil det være fristende bare at holde sig til USA, hvor pengene er store og rejserne mellem turneringerne overskuelige.


- Hvis du ser på sådan en som Thorbjørn; han spillede i sidste uge i New York, så spiller han her, og så spiller han i Ohio i næste uge. Det kan du jo kun gøre så mange gange på en sæson - og så kan du jo sige, at det “bare er at sætte sig på en flyver” - men når du trækker det ud over en sæson med 26-28 turneringer, og du bliver ved med at flyve frem og tilbage, så bliver det svært for de her spillere at opretholde det. Du bliver nødt til at finde et program, der passer de her spillere, ellers får du skabt den her store grøft mellem at spille i USA og resten af verden. Spillere som Lucas og Thorbjørn kan ikke andet end at blive tiltrukket af, hvor let det er at spille i USA, lyder advarslen fra den store dansker.

For Thomas Bjørn er løsningen en global tour, hvor de største spillere deltager i turneringer i USA, Asien, Australien og Europa, som alle tæller til den samme rangliste.

Bjørnen var aldrig i tvivl om, at han ville komme til Made in Denmark, selvom han ikke kan spille med.

Og der er ingen tvivl om, at vi kommer til at høre meget mere til ham, uanset hvor meget eller lidt, han spiller.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer