Bjørn, Kjeldsen - og Mathiesen | Golf.dk
Mikkel Mathiesen med trofæet, der betyder, at han torsdag får sin debut på europatouren.

Bjørn, Kjeldsen - og Mathiesen

25/02 - 2019 | Henrik Søe

Mikkel Mathiesen er ikke et navn, der får mange klokker til at ringe hos den almindeligt golfinteresserede dansker.

Endnu.  

Men om en uge træder den 18-årige dansker for alvor ind i søgelyset, når han får debut i Commercial Bank Qatar Masters - side om side med Thomas Bjørn, Søren Kjeldsen og de andre store stjerner på europatouren. Adgangen til den store golfoplevelse sikrede Mikkel Mathiesen sig, da han i forrige uge vandt Qatar Open Amateur Golf Championship på hjemmebanen i Doha Golf Club, som også lægger græs til næste uges europatour-turnering.

- Jeg glæder rigtig meget til at spille med i Qatar Masters. Det er en drøm, som er gået i opfyldelse for mig og et mål, jeg har arbejdet hårdt på at opnå de seneste fire år. Det bliver en stor oplevelse for mig at spille med, og jeg glæder mig til at se og lære fra pro’erne. At skulle spille på min hjemmebane, som jeg kender godt, gør det forhåbentlig lidt nemmere og sjovere for mig at spille. Og ikke mindst støtten fra de mennesker, som kommer for at se mig spille, vil betyde rigtig meget for mig, fortæller Mikkel Mathiesen til Golf.dk.

Den 18-årige Mikkel Mathiesen har boet nærmest hele sit liv i Qatar. Han flyttede til den arabiske oliestat i 2001, da hans far blev udstationeret for Mærsk Oil, og allerede som tre-årig begyndte han at spille golf.

- Min far tog mig med på Doha Golf Clubs driving range, hvor jeg slog bolde sammen med ham. Da jeg blev otte år, kom jeg med på et juniortræningshold som hedder Doha Oilmens Academy, fortæller Mikkel Mathiesen om akademiet, som et et juniortræningsprogram for juniorer mellem 8 og 18 år sponseret af oliefirmaer i Qatar.

Og tiden på akademiet har tilsyneladende båret frugt. Da Mikkel Mathiesen forleden kunne lade sig hylde som vinder af amatørernes Qatar Open, var han til slut hele syv slag foran nærmeste konkurrent.

Mikkel Mathiesens primære hjem er Qatar, men han har bevarer stadig tilknytningen til Danmark.

- I Qatar er sommerferien for skolerne i juli og august måned, så jeg har hver sommer holdt cirka seks ugers sommerferie i Danmark. Jeg og min familie har boet i sommerhus i Blokhus, og jeg har været medlem af Brønderslev Golfklub, så jeg har haft gode muligheder for at holde golfsvinget ved lige, siger Mikkel Mathiesen, der nu spændt kan gå og vente på starttiderne til Qatar Masters.

- Hvis jeg skulle være så heldig at få lov at spille med Danmarks største golfstjerne Thomas Bjørn, vil det uden tvivl blive den største golfoplevelse jeg endnu har haft. Det ville være en stor ære for mig, lyder det fra Mikkel Mathiesen, som dog rent faktisk allerede har prøvet at spille med både Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesen.

Det skete, da Mikkel Mathiesen var en af de 36 juniorer, som tilbage i 2015 blev udtrukket til at spille “landskamp” mod Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesen i Silkeborg som et led i optakten til Made in Denmark. Mikkel Mathiesen har også spillet andre turneringer i Danmark såsom junior-DM i Horsens og Krumpen Open i Nordjylland.

I næste uge gælder det altså europatouren, og i september er der nye store oplevelser på vej for den 18-årige dansker. Her tager Mikkel Mathiesen nemlig hul på et collegeophold i USA.

- Siden jeg var 15 år, har jeg drømt om at spille collegegolf i USA, og jeg glæder mig rigtig meget til at skulle starte på Wright State University. For halvandet år siden blev jeg kontaktet af deres head coach, som ville høre, om jeg kunne være interesseret i et scholarship. Min familie og jeg tog i sommer over og besøge universitetet, og jeg følte med det samme at jeg ville passe godt ind på Team WSU Golf, siger Mikkel Mathiesen, der siden 2004 har gået på Doha College, hvor han har haft hovedfag i historie, engelsk og sociologi.

Men den langsigtede drøm er at leve af golfsporten:

- Hvis det går godt med golfen i USA, vil jeg gerne fortsætte med at spille som professionel og se om jeg komme helt op i toppen, fortæller Mikkel Mathiesen til Golf.dk.

Egentlig skulle interviewet med Mikkel Mathiesen have fundet sted via en videosamtale over nettet, men den går ikke i Qatar, hvor Skype, Facetime og lignende tjenester er blokeret. Indgreb som dette lyder måske mærkeligt i de fleste danske ører, men Mikkel Mathiesen har ikke noget at udsætte på livet i oliestaten.

-  Jeg synes Qatar er et dejligt sted at bo. Med hensyn til golf, så er vejret jo altid godt, og man kan spille hele året rundt. Ellers synes jeg ikke, det er så anderledes at bo i Qatar. Vi lever næsten, som vi ville gøre, hvis vi boede i Danmark. Jeg har boet her hele mit liv og vil være glad for at kalde det mit hjem, lyder det.

Du kan følge Mikkel Mathiesen i Commercial Bank Qatar Masters fra torsdag 7. marts. Udover Mikkel Mathiesen står også Thomas Bjørn og Søren Kjeldsen på entrylisten til turneringen, som i 2018 blev vundet af Eddie Pepperell. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer