Bjørn eneste dansker under par | Golf.dk
Der er 1,1 millioner euro i samlet præmie denne uge i Kenya Open. Det var cirka hvad Thomas Bjørn fik i førstepræmie for sin seneste sejr på europatouren.

Foto: Getty Images

Bjørn eneste dansker under par

14/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Der er gået fire et havt år, siden Thomas Bjørn senest sluttede i top-10 på europatouren. Der er gået 63 måneder siden hans seneste sejr. Den kom på det afrikanske kontinent, hvor Bjørn denne uge er i kamp ved Magical Kenya Open.

Sæsonstarten har været ganske fornuftig – ikke for en 30-årig Bjørn på toppen, men for en 48-årig udgave efter to år med Ryder Cup som sit primære fokus – han har klaret tre ud af fem cuts og har hentet to top-30 placeringer. 

Bjørn spiller videre, fordi han tror på, at han stadig kan gøre sig gældende og stadig kan spille med om sejre. Det får han en gylden mulighed for denne uge, hvor verdenstoppen er samlet på TPC Sawgrass til The Players Championship, mens han selv, sammen med tre andre danskere, er at finde på Karen Country Club i Nairobi. Der er sidste uges vinder, Justin Harding, eneste deltager i verdens top-100.

Bjørn vart eneste dansker under par på første runde. Han lavede fire birdies i løbet af fem huller midt på runden, men to sene bogeys resulterede i en 70'er, -1.

Det svarer til en foreløbig 24. plads med seks slag op til Jack Singh Brar. Englænderen er syv under par og stjal alle syv slag fra banen i løbet af bare syv huller. Sidst på dagen fik han selskab i toppen af sydafrikaneren Louis de jager.

Cutgrænsen er +1 efter første runde. Den er Lasse på den rigtige side af efter en runde i par. Den 34-årige sjællænder lavede fire birdies og fire bogeys på vej mod en 71'er og en 36. plads i par.

Under Q-School havde Martin Leth Simonsen et putt på fire meter på sidste hul for et fuldt europatourkort. Han slog bolden på en perfekt linje, men bolden stoppede på hulkanten. Derfor er det først denne uge, at Simonsen sæsondebuterer – ligesom det er tilfældet for Jensen.

Han slap dog ikke helt ligeså heldigt fra første runde. +2 giver en delt 74. plads, men det giver stadig gode muligheder for at få penge med hjem fra Kenya.

Det ser nærmest umuligt ud for Jeff Winther. Efter en 12. plads og en 14. plads i sine to seneste turneringer var den tidligere greenkeeper det bedste bud på et dansk topresultat, men nummer 74 på Race to Dubai ser ud til at få weekenden fri. 

Han lavede to doublebogeys og en otter, og samlet blev det til  80 slag og en 139. plads i det 144 mand store felt.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer