Bjørn blæser til angreb på Sicilien | Golf.dk
Thomas Bjørn gik torsdag sin bedste runde i årevis med en 65'er.

Foto: Getty Images

Bjørn blæser til angreb på Sicilien

18/05 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Thomas Bjørn er nummer 573 i verden og 168 på Race to Dubai, han er ikke sluttet i top-10 på europatouren siden august 2014, og han har fået andet end eget spil at koncentrere sig om efter udnævnelsen til Ryder Cup-kaptajn.

Men der er mere golfliv i 46-årige Bjørn. Det beviste han på første runde af The Rocce Forte Open, en turnering med en million euro i præmiepuljen på Verdura Golf Club, samme sted Thorbjørn Olesen vandt sin første titel på europatouren i 2012.

Bjørn har ikke klaret et cut i sine tre starter siden januar, men det var ikke til at se torsdag. Efter et blødt udlæg med fem pars begyndte den 15-dobbelte vinder på europatouren at ligne en mand, der kan nå til 16. 

Der fulgte fem birdies på de næste seks huller, og han producerede også den sjette, inden årets anden fejlfri runde var i hus. Scoren i 65 slag, -6, rækker til en delt 12. plads med fire slag op til Sebastian Söderberg og Michael Hoey, som var glødende med 61'ere.

Bjørns i forvejen korte tilbagesving med driveren ser ud til at være blevet endnu kortere på det seneste, men der var acceleration og aggressivitet at spore i nedsvinget, og det tyder på selvtillid og en krop uden alt for mange smerter.

Runden kunne have været endnu bedre, for på de sidste tre huller havde den rutinerede dansker fine muligheder for birdie. Bjørn vil dog være fuldt ud klar over, at turneringen ikke vindes om torsdagen, og han har givet sig selv et formidabelt udgangspunkt for at kunne konkurrere. Det er dog ikke det primære fokus.

- Jeg slog en masse gode jernslag i dag, og jeg var i god poition hele vejen rundt, hvilket var rart fordi jeg ikke har spillet så meget turneringsgolf og heller ikke har trænet det store. Jeg føler, det skal blive til en smule mere nu. Jeg har brugt meget tid på Ryder Cup ting i løbet af de seneste fire-fem måneder, og jeg føler, jeg skal ud og spille noget golf og være sammen med gutterne på touren. Det er det bedste sted at være, man får en fornemmelse for en masse ting herude, så jeg vil være her og fortsætte med at spille. Jeg fokuserer mest på at være en god kaptajn, men jeg vil være herude og spille golf, sagde Bjørn til europatouren.

Feltet har deltagelse af to andre danskere. Jeff Winther kom rundt i 68 slag og er nummer 50, mens Lasse Jensen er i par på 115. pladsen.

Link til stillingen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer