- Binder aldrig mine sko, før jeg står på 1. tee | Golf.dk
En fynsk golfspiller venter altid med at binde sine sko, til han står på første tee. Men han er langt fra den eneste, der har ritualer med på golfbanen.

Foto: Getty Images

- Binder aldrig mine sko, før jeg står på 1. tee

15/03 - 2019 | Henrik Søe

Med hjælp fra læserne på Golf.dk tog vi i januar pulsen på den danske golfspiller anno 2019. Vi blev bombarderet med svar fra golfspillere i alle aldre fra både øst og vest. Du kan læse alle resultater og konklusioner af undersøgelsen i årets første udgave af Dansk Golf, der udkommer i næste uge. Som en lille optakt kan du her læse nogle af de svar, der tikkede ind, da vi spurgte til de vaner og ritualer, som danske golfspillere sværger til før, under og efter golfrunden.

Den absolutte topscorer, når det kommer til vaner og ritualer, drejer sig om opvarmningen, som for manges vedkommende helst skal forløbe på en helt særlig måde hver gang. Men der var også en del vaner og ritualer, som er mere vanskelige at sætte i bås.

Her får du et udpluk af danskernes vaner og ritualer på golfbanen. Til inspiration - eller som skræk og advarsel:

“Skal bruge en knækket tee på par 3-huller, og hvis jeg ikke kan finde en, så knækker jeg en hel.”
Mand, 41-60 år, Sjælland.

“Ingen ritualer før runden, altid en pilsner i restauranten efter.”
Kvinde, 60+, Jylland

“Jeg hører Iggy Pop på vej til klubhuset.”
Mand, 41-60 år, Jylland

“Skal spise for hvert 6. hul og drikke for hvert 4. hul.”
Mand, 41-60 år, Sjælland.

“Binder aldrig mine sko, før jeg står på første tee.”
Mand, 41-60 år, Fyn.

Vi modtog også følgende beretning, som understreger, at også de professionelle golfspillere har lykkebringende ritualer:   

“Jeg har ingen ritualer, men jeg spillede engang Dunhill Links Championship i St Andrews, hvor der var mange berømte proer. Jeg var i omklædningsrummet og lagde mine sager i en locker med et nummer, vistnok i 70’erne. Der kommer så en pro ind og går søgende rundt lige bag mig. Jeg vender mig om om og spørger, om det er hans locker, jeg har taget. “No, I am always looking for one in the sixties.” sagde han med et smil.”
Mand, 60+, Jylland.

Du kan læse om flere ritualer og mange andre facts om den danske golfspiller anno 2019 i Dansk Golf nr. 1, der udkommer i dagene 20./21. marts.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer