Beskedent dansk udlæg på Second Stage | Golf.dk
Niklas Nørgaard Møller er bedste dansker i Sydafrika.

Foto: Henrik Schou

Beskedent dansk udlæg på Second Stage

07/11 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

12 danskere indledte torsdag Second Stage af europatourens Q-School. Spillerne er fordelt på fire baner rundt omkring i Spanien. På Alenda Golf, Desert Springs og Las Colinas går 20 spillere videre til næste uges Final Stage, mens der er 19 billetter på højkant på Bonmont.

Under den første af fire runder var det på Desert Springs i Almeria, de danske højdepunkter fandt sted. Niklas Nørgaard Møller og Peter Launer Bæk er på startlisten, og torsdag spillede de to tidligere landsholdsspillere lige op med hinanden i 68 slag. Fire under par rækker til en delt 13. plads, inden for adgangskravet til Final Stage. 

Andre steder på Den Iberiske Halvø havde danskerne ikke samme medgang. 

Las Colinas syd for Alicante skal der i reglen scores lavt for at holde sig med fremme, og første runde af årets Second Stage var ingen undtagelse. Andreas Hillersborg spillede banen et slag under par, og det rækker blot til en mangedelt 40. plads blandt de 83 deltagere.

-4 er grænsen for at være i top-20 efter de første 18 huller, så Marcus Helligkilde har allerede ryggen mod muren. Helligkilde vandt den østrigske afdeling af First Stage, men der er langt til toppen på Las Colinas – bakkerne – efter en runde i +1.

Helligkilde har del i 56. pladsen, hvor man også finder Mathias Gladbjerg. De får deres sag for i de kommende dage, men Jeppe Huldahl har givet sig en endnu større opgave på vejen mod Final Stage. Et udlæg i 75 slag, +4, placerer ham helt nede på 76. pladsen.

Lidt nordfor på Alenda Golf Club er fire andre danskere i kamp for fremtiden. Mark Haastrup gik glip af challengetourens finale på Mallorca, da formkurven havde pil nedad i den sidste del af sæsonen, men han indledte sin deltagelse på Q-School med en fornuftig runde i par. 

Det giver en delt 30. plads, kun et slag fra en delt 20. plads. Haastrup er et slag foran Nicolai Kristensen på 42. pladsen, mens de to øvrige danskere kunne have ønsket sig en bedre start på ugen.

Efter en skidt sæson på både challengetouren og europatouren var Q-School Lasse Jensens livline, men det ser allerede svært ud efter en runde i +3. Han er nummer 61, to slag foran den tidligere europatour-kollega Morten Ørum Madsen på 72. pladsen.

Club de Golf Bonmont ligger ganske tæt på Lumine, som afvikler Final Stage i næste uge, men hverken Oliver Hundebøll eller Nicolai Tinning ligger til at få den mest spændende del af Q-School med.

Det er der dog tid til at lave om på, og fra 42. pladsen i +1 har nyprofessionelle Hundebøll kun to slag op til en delt 17. plads. Tinning, som nåede med til Final Stage for et år siden, har en større opgave i vente. Han er fire over par og delt nummer 69.

Se stillingen via forsiden her på Golf.dk

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer