Beskedent dansk udlæg på Lumine | Golf.dk
Med en score i par er Frederik Dreier tre slag fra top-10.

Foto: ECCO Tour

Beskedent dansk udlæg på Lumine

24/02 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Efter ECCO Tourens Winter Series er en stor del af den danske delegation rejst videre sydpå til de svenske Nordic League-turneringer på Lumine Golf Club. Efter første runde holder de rød-hvide sig tilbage.

Svenske Felix Pålson fører Lumine Hills Open i -8, ét slag foran landsmanden Robert S. Karlsson. Man skal et stykke ned i tabellen for at finde de bedste danskere.

Bedst gik det Keen Bernberg fra Harekær og Mathias Gladbjerg fra Breintholtgård. Begge spillede Lakes Course på første runde, og det gjorde de i -2. Det giver en delt 14. plads. Førende Pålson havde sin første arbejdsdag på Hillls Course, og dér var Nicolai Højgaard, Søren Schulze Pettersson og Christian Bæch Christensen bedst blandt de danske deltagere i -1. Det svarer til en delt 19. plads. 

For tre måneder siden blev Final Stage af europatourens Q-School spillet på Lumine Golf Club. Frederik Dreier har spillet med i den to gange. Første gang sluttede han tre slag fra cutgrænsen, og i 2018 sluttede han nær bunden af tabellen. 

Dreier havde stadig noget på spil, da cuttet faldt. Norske Aksel Olsen havde allerede spillet sig til en plads på challenetouren via Nordic League, men med et klaret cut på Q-School ville nordmanden have optjent to kategorier til samme tour, og I det tilfælde ville der blive frigivet en plads til Dreier. Forfremmelsen udeblev, da Olsen spillede de sidste ni huller to over par, mens par havde givert adgang til finalerunderne og givet Dreier oprykning til næste niveau.

Skuffet forlod Dreier terrassen bag 18. green. Da det stod klart, at nordmanden ikke ville lave den nødvendige eagle. Men der er ikke kunn dårlige minder, Dreier har fra Lumine. For et år siden hentede han en 12. plads i en af de to svenske turneringer på spansk jord.

Det er et flot resultat, men ikke i forhold til Dreiers normale niveau. Ud af de seneste syv turneringer på Nordic League er Dreier sluttet i top-10 seks gange. Efter en første runde i par har han gode chancer for at fortsætte den imponerende form, da der kun er tre slag op til top-10.

Morten Ørum Madsen vandt tidligere denne uge på PGA Catalunya, men han havde ikke samme succes, da der igen var et scorekort i lommen en times kørsel syd for Barcelona.

Fem over par var resultatet af dagens arbejde, og det giver en delt 104. plads.  Han er et enkelt slag efter den anden af de nyprofessionelle Højgaard-bror, Rasmus. +4 svarer til en delt 93. plads.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer