Benjamin Poke fandt selvtilliden efter misset cut | Golf.dk
Benjamin Poke ligner førstedagens bedste dansker efter en runde i 64 slag ved Made in Denmark Challenge i Ry.

Foto: Luke Walker/Getty Images

Benjamin Poke fandt selvtilliden efter misset cut

07/08 - 2019 | Kasper Ørkild

Der er masser af danskere til start ved Made in Denmark Challenge. Derfor er forventningerne til en dansk titeludfordrer også skruet i vejret.

Onsdag viste 27-årige Benjamin Poke så, at han kan finde rundt på Silkeborg Ry Golfklubs bane ved Ry. Med en runde i 64 slag - otte under par - skød han sig ind i toppen trods omskiftelig vind og spilafbrydelse grundet lyn.

- Det hele kører, når man skyder otte under. Men jeg pitcher den især godt. Jeg driver den godt fra tee og wedger den godt derfra. Det er klart, at der kommer birdies, når man putter fra to eller tre meter hver gang, fortæller Poke efter runden.

Danskeren klarede ikke cuttet ved Vierumäki Finnish Challenge i sidste uge, men siden har han fundet formen igen.

- Jeg spillede ikke for godt i Finland, så jeg har trænet på nogle ting derhjemme i weekenden. Det smittede hurtigt af på selvtilliden, og det viste sig i træningsrunderne og i pro-am’en. Det bygger ens selvtillid op, og det var fedt at tage det med videre, siger Benjamin Poke.

Banen i Ry er kortere end en almindelig bane på Challenge Tour, og det giver spillerne mulighed for at jagte birdies. Dem er der også lavet et hav af gennem turneringens første dag.

- Banen er ikke den længste, men straffen er hård, hvis du er ude af position. Men det passer mig fint. Jeg har manglet lidt på mit wedgespil i år. Det har været for ustabilt, og det har jeg lagt meget vægt på. Her får man mange wedgeslag, hvis man driver godt, og det har givet pote. De to elementer er vigtige, siger han.

Benjamin Poke ligger nummer 38 på Challenge Tours pengeliste. Her sigter de fleste spillere efter en plads i top-15, hvilket kaster et medlemskab på European Tour af sig. Men Poke har ikke travlt med at avancere.

- Vi jagter alle top-15. Men hvis jeg har fokuseret på lister og resultater før, så har det påvirket mit spil dårligt. Men hvis jeg tager et hul af gangen, så spiller jeg bedre. Det skal til.

- Vi vil alle spille European Tour. Men så længe jeg kan se, det går fremad, vil jeg ikke sætte nogen tidsfrist på. I golf kan man have en lang karriere modsat andre sportsgrene. Vi vil alle spille på højeste niveau, og det jagter vi alle. Men i år har jeg vist, at jeg arbejder på de rigtige ting, og det er bare at stole på det, siger Benjamin Poke.

Sæsonens hidtil største resultat sidder dog fortsat i baghovedet og driver sjællænderen fremad. En god uge ved Andalucia Costa del Sol Matchplay tilbage i juni har nemlig skabt tro hos den unge dansker.

- Det har givet et stort boost selvtillidsmæssigt. Når du ender som nummer fire, er det måske marginaler, der gør, om du står øverst. Så jeg ved, at mit spil er godt nok til at spille med om sejrene, når jeg er i form. Når året er omme, så må vi se, hvor vi ender henne, slutter han. 

Tyske Marcel Schneider fører i skrivende stund Made in Denmark Challenge i -9. Dermed er Poke på en delt andenplads.

Se hele stillingen her.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer