Benjamin Hebert stormer til tops i Kina | Golf.dk
Benjamin Hebert var otte under par på sine sidste ni huller lørdag. Han nærmer sig karrierens første titel på europatouren.

Foto: Getty Images

Benjamin Hebert stormer til tops i Kina

04/05 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Joachim B. Hansen tog et ryk fremad på ni placeringer lørdag i Shenzhen. Feltets eneste dansker i Volvo China Open startede dagen med to pars og en bogey, men de sidste 15 huller på Genzon Golf Club spillede han uden fejl men med fire birdies.

Det gav en flot runde i 69 slag og en 44. plads på vej ind til de afgørende 18 huller.

Dagens mand var Benjamin Hebert. Franskmanden var i par efter ni huller, men på bagni accelererede han uimodståeligt. Seks birdies og en eagle lavede han, 28 slag for de ni huller, og det gav en 64'er.

32-årige Hebert vandt tre gange på challengetouren i 2011. Han vandt tre titler mere samme sted i 2014. I 176 forsøg har han aldrig vundet på europatouren.

Det får han alletiders chance for søndag. Med dagens 64'er nåede han til -17 for ugen, og det giver tre slags forspring. 

- Er det ikke et skørt spil? Jeg spillede virkelig dårligt på forni, og jeg havde ikke en god fornemmelse i mit sving. Jeg prøvede bare at holde mig fokuseret på, hvad jeg gør, og jeg fandt rytmen på bagni så jeg er glad.

- Det er første gang, jeg fører efter 54 huller, og vi må se. 

- Jeg har ikke lyst til at se fremad, jeg vil bare tænke på resten af dagen, få noget ro, og så må vi se, hvad der sker i morgen, sagde Hebert til europatouren.

Han skal ikke forvente opbakning fra tilskuerne. Kinas egen Ashun Wu ligger på lur med chancer for sejren. Det kunne kun blive til en runde i par lørdag, og derfor er Wu, en tidligere vinder af turneringen, på fjerdepladsen i -13.

Han er et slag bag Mikko Korhonen og Jorge Campillo på andenpladsen i -14. Campillo for mulighed for at fuldende en spansk double...double. Søndag stod han og Nuria Iturrios sammen med hver deres trofæ i Marokko. Fredag vandt Iturrios så for anden uge i træk på LET, og den mulighed ligger også åben for Campillo på europatouren søndag.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer