Begge DM-titler afgjort efter omspil | Golf.dk
Sofie Kibsgaard Nielsen har haft en fin sæson, som hun afslutter i DGU-regi i weekenden

Foto: Rasmus Baaner

Begge DM-titler afgjort efter omspil

12/08 - 2018 | Jakob Schmidt

Hos damerne var det imellem Sofie Kibsgaard Nielsen og Line Høj Petersen, at vinderen skulle findes. De endte begge i en score på +4 og der skulle hele tre omspilshuller til, for at finde en vinder. Blandt herrerne var det ligeledes nødvendigt med omspil. Det skulle afgøres mellem Alexander George Frances  og Oskar Ambrosius som begge var -2 efter sidste runde.

Efter flere afbrydelser under lørdagens runde, var der mere stabile vejrforhold søndag, hvilket kunne ses på spillernes scores. Specielt havde Frederik Tøttenborg god grund til at være ekstra glad, da han formåede at lave hole-in-one på hul 6. Også Andreas Lunding og Gustav Frimodt kunne øjne podiepladserne, efter at de stod for dagens bedste runder, begge i 69 slag. Dette var dog ikke nok for at nå til tops.

Alexander George Frances og Oskar Ambrosius havde i løbet af dagen skiftes til at ligge nummer ét, men mod slutningen lignede det at Alexander ville løbe med titlen. Et to-slags forspring efter hul 15, blev hurtigt til en udligning efter en birdie fra Oskar på 16. hul og en bogey fra Alexander på 17. hul.

Det blev også Oskar der kunne sikre sig sejren, men et kort putt på hul 18 for birdie, ville ikke gå i. Vi skulle i omspil. En nervøs Oskar lagde ud, og da han ramte en fairwaybunker 100 meter fra green kunne Alexander fortrøtsningsfuldt slå bolden på green - 1,5 meter fra pinden. En birdie samt et lettelsens suk og Alexander George Frances kunne kalde sig Danmarksmester i slagspil 2018.

Blandt damerne blev det endnu mere spændende. Her skulle der hele tre hullers omspil til, før at en vinder kunne findes. I løbet af runden havde både Sofie Kibsgaard Nielsen og Line Høj Petersen et forspring på mere end to slag til hinanden, og efter to birdies på 17. hul var det 19-årige Sofie der havde lagt sig i spidsen. En bogey på banes sidste hul inviterede Line indenfor, og vinderen skulle findes i omspil.

På første omspilshul kunne Line afgøre det med et putt på knap to meter, men den endte lige venstre for hullet. På andet omspilshul var det Sofie der kunne afgøre det, fra næsten nøjagtig samme sted som Line lå i det første omspil. Hun sendte bolden fortrøstningsfuldt afsted, men den stopper lige før hullet. Den var så tæt på at gå i, at der ikke engang kunne ligge et sandkorn mellem bolden og hullet.

Line slap med skrækken og de vandrede begge tilbage til 18. tee, for at slå ud på hullet for fjerde gang denne dag. Det lignede igen, at de skulle dele hullet, men så gjorde Sofie det hun ikke formåede på andet omspilshul. Et putt på fem meter havde den helt rigtige retning og Sofie Kibsgaard Nielsen kunne sende hænderne i vejret og juble over Danmarksmestertitlen i slagspil 2018.

 

Top 3 – Herrer

1. Alexander George Frances - 214 slag

2. Oskar Ambrosius - 214 slag

3. Andreas Lunding - 216 slag

 

Top 3 – Damer

1. Sofie Kibsgaard Nielsen - 220 slag

2. Line Høj Petersen - 220 slag

3. Louise Markvardsen - 221 slag

User Comments:

  • DM omspil på Svendborg Goldbane d. 10. - 12. august 2018

    13/08 - 2018 | Erhardt Ecklon

    Skarpe og uskape fotos fra den spændende afslutning på DM 2018 http://sydfyngolftour.blogspot.com/2018/08/dm-afgrelsen-i-slagspil-pa-svendborg.html (kopier link og sæt den ind i din browser)

  • Hole in one

    13/08 - 2018 | Kenneth Rungsted

    Jeg var så heldig at være på pletten da Frederik lavede hole in one se det her https://youtu.be/OjKIDge5JLY

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer