Begge danskere klarer majorcut | Golf.dk
Nanna Koerstz Madsen har tjent 189.513 dollars på LPGA Touren i 2019, og denne weekend får hun mulighed for at føje masser af penge til den total. Der er 4,1 millioner dollars til deling i Evian Championship.

Foto: Getty Images

Begge danskere klarer majorcut

26/07 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Da Nanna Koerstz Madsen lavede birdie på dagens sidste hul for at nå til +2 for turneringen, var der ingen garantier for, at det ville række til sæsonens tredje klarede cut i en major ud af fire mulige. I det mindste gav det hende håb. 

Forud var gået en vild fredag fyldt med op- og nedture for den 24-årige fra Smørum. De første ni huller bød på to birdies, men også en bogey og to doublebogeys. Bag-ni blev bedre med tre birdies efterfulgt af to bogeys, inden 18. hul, som skulle vise sig at redde både dagen og ugen.

Da resten af feltet havde kæmpet sig gennem udfordringerne på Evian Resort Golf Club svarede Koerstz Madsens to runder i 72 slag til en delt 64. plads lige på den rigtige side af skæringsgrænsen.

Nicole Broch Larsen var tre over par efter første runde, men to birdies og en bogey på dagens første ni huller rakte til at bringe hende frem på siden af sin landsmand. Det var status quo helt frem til 15. hul, hvor en eagle gav Hillerød-spilleren lidt luft ned til farezonen og bragte hende tilbage til par for turneringen.

Der fulgte en bogey på 16. hul, og dagens score i 69 slag betyder, at Broch Larsen går ind til weekenden på 47. pladsen i +1.

Det var første opgave klaret. Der venter en endnu større, hvis de to danskere skal nå op og kæmpe med om topplaceringerne i Evian Championship.

Efter Paula Creamers noget overraskende førsteplads efter torsdagens spil, vendte damegolfen tilbage til normalen på anden runde: I toppen har sydkoreanerne sat sig tungt på begivenhederne.

Helt i front finder man verdens nummer 37, Mi Hyang Lee, som nåede til -10 med dagens arbejde i 67 slag. Den 26-årige har to sejre på LPGA, og med en afslutning i birdie-birdie-eagle har hun givet sig selv et favorabelt udgangspunkt for at tage karrieren til nye højder. 

Hun har et slag ned til landsmændene Inbee Park (68), Hyo Joo Kim (64) og verdens nummer ét, Sung Hyun Park (66).

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer