Bæk og Simonsen i top-10 | Golf.dk
Martin Leth Simonsen har hentet fem top-10 placeringer på challengetouren i 2019. Måske er den sjette i rækken på vej i Marokko.

Foto: Getty Images

Bæk og Simonsen i top-10

03/10 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

I april lagde europatouren og LET vejen forbi Rabat, og nu er det blevet tid for challengetourens medlemmer til at prøve kræfter med Royal Golf Dar Es Salam.

At dømme ud fra første runde af Lalla Aïcha Challenge Tour trives danskerne godt på banen nær den marokkanske hovedstad. Ni mand har taget turen fra dansk efterår til afrikansk varme, og syv af dem ligger til at klare cuttet efter første runde. De to sidste er kun et slag på den forkerte side af grænsen.

Bedst under torsdagens runde gik det Peter Launer Bæk og Martin Leth Simonsen. Begge lagde ud med runder i -4, hvilket placerer dem på syvendepladsen. Derfra er der fire slag op til ireren Robin Dawson, som gik en fejlfri runde i 64 slag of fører med et slag ned til nummer 11 på Road to Mallorca, Jack Senior.

Simonsen er nummer 29 på den liste, hvorfra 15 mand opnår oprykning til europatouren. Det er endnu ikke for sent for aalborgenseren, men der skal leveres store resultater i årets afgørende turneringer. 

Det samme gælder Rasmus Højgaard, som er faldet ned til 32. pladsen for sæsonen. Han lagde ud i -3 og deler 12. pladsen med Oliver Hundebøll Jørgensen blandt andre. 

Marcus Helligkilde er næste dansker i stillingen på 26. pladsen i -2, mens Benjamin Poke og Martin Ovesen deler 59. pladsen i +1.

Mark Haastrup og Jeppe Huldahl er kun et slag efter på 78. pladsen, og det betyder, at det er en realistisk mulighed at se alle ni danskere videre til weekenden.

Link til  stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer