Axelsen vender hjem til Danmark: - Jeg ved ikke hvad der skal ske | Golf.dk
John Axelsen skal snart udskifte landsholdstøjet med de professionelle klæder. Ingen ved dog, hvornår han kan komme i turnering igen.

Foto: Brian Rasmussen

Axelsen vender hjem til Danmark: - Jeg ved ikke hvad der skal ske

11/04 - 2020 | Claus Rødgaard Thomsen

Det er først på aftenen skærtorsdag, da jeg får John Axelsen i røret fra Florida. Normalt ville vi nok begge bruge aftenen på at følge første runde af The Masters Tournament, som skulle spilles fra netop den 9. april. Men det er der jo ikke noget af.

- Det er simpelthen så træls, lyder det fra Axelsen.

Og hvilken golffan er ikke enig? 

Meget er træls for tiden, og meget er usikkert. Men John Axelsen fra Tølløse er ved godt mod, selvom campus på University of Florida er relativt affolket

- Det går rigtig godt….eller noget i den stil, svarer han på det indledende spørgsmål til hans velbefindende.

- Det er bare så svært at gå fra sjette gear til første gear. Det var ikke lige sådan her, jeg havde forestillet mig, at min college-sæson skulle slutte, fortsætter han.

22-årige John Axelsen har spillet glimrende golf siden sidste efterår. Syv top-10 placeringer i hans seneste ni individuelle turneringer taler deres eget sprog. Han er nummer 24 på amatørernes verdensrangliste og hans college-hold havde spillet sig op som et af USA’s bedste.

Men pludselig var det bare slut. Efter en turnering i Las Vegas for en måned siden begyndte alt i USA at blive aflyst. Campus blev affolket person for person, og nu er John Axelsen blandt de relativt få, der er tilbage. Typisk er det de udenlandske studerende, der er blevet boende.

Han er den eneste fra skolens golfhold, der er tilbage, og selvom universitetets golfbane formelt er lukket, har han været ude og træne en smule. Han har slået nogle bolde og puttet på en putting green, hvor alle hullerne er fjernet. Ellers styrketræner han, spiser, ser Netflix, får onlineundervisning og hænger ud med den ene af hans værelseskammerater, der er tilbage.

På tirsdag rejser han hjem til Danmark igen. Han fortæller, at billetten var overraskende nem at få fat på, omend han må flyve fra Orlando og så via både Atlanta og Amsterdam, inden han lander i Kastrup.

Planerne derefter? Dem er der ikke så mange af.

- Jeg har ingen idé. Jeg ved det virkelig ikke, tilstår han.

Kort før jul meldte John Axelsen ud, at han ville turne pro i 2020, og at det ville ske, når hans hold var ude af den landsdækkende college-turnering. Nu ser verden ud på en måde, som ingen kunne have forudset.

College-turneringen finder ikke nogen vinder, og der er ingen pro-turneringer at spille de kommende måneder.

- Jeg ved ikke, om det her ændrer mine planer. Jeg kunne i princippet vende tilbage til college næste år. Så det er en mulighed for mig at vente. Men jeg er nok stadig 90/10 procent i favør for at turne pro, siger John Axelsen.

Hans fine spil lige op til corona-krisen har betydet, at han er på listen med de ti endeligt nominerede til Haskins Award, som gives til årets bedste college-golfer. Det er en pris, som tidligere er vundet af blandt andre Ben Crenshaw, Tiger Woods, Phil Mickelson, Luke Donald og Justin Thomas.

Men Axelsen tror ikke på, at han kan vinde.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg, at jeg har meget dårlige chancer for at vinde den. For at vinde Haskins Award skal man have en sejr, og jeg har bare to 2. pladser. Men jeg havde et mål om at blive First Team All America, og hvis man er på den liste, så er det rimeligt sikkert, at man bliver All America, siger John Axelsen, der trods alt kan se tilbage på sin collegekarriere med tilfredshed.

Nu skal han bruge påsken til at sige farvel til Florida, inden han skal hjem og vente på, at han kan komme ud og konkurrere igen.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,226,908
 • Unique Visitor:145,129
 • Registered Users:162,206
 • Unregistered Users:31,160
 • Blocked Users:12,415
 • Published Nodes:15,820
 • Unpublished Nodes:300
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.239.40.250
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:7,120
  • This week:75,738
  • This month:293,764
  • This year:2,227,338

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk