Axelsen og Krølbøll vinder igen | Golf.dk
John Axelsen vandt DIAC for tredje gang, mens Malene Krølbøll fik sin anden sejr i DILAC.

Foto: Peter Lyngbye

Axelsen og Krølbøll vinder igen

07/07 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

I Danmarks stærkeste amatørturnering var det ingen overraskelse at se et par af landets største talenter øverst på præmieskamlen. Igen.

John Axelsen vandt Danish International Amateur Championship i 2014 og 2017, mens Malene Krølbøll sejrede i DILAC 2016. Lørdag eftermiddag hentede de nye sejre i Silkeborg Ry Golfklub.

I damerækken gik Krølbøll ind til finalerunden med et komfortabelt forspring, og i løbet af de afgørende 18 huller gjorde hun det klart, hvem der er dronningen af DILAC.

Med birdies på hul 17 og 18 kom den 22-årige Hedeland-spiller rundt i 71 slag, og dermed nåede hun til -5 samlet. Mens hun selv var under par, tabte de nærsmeste konkurrenter slag til banen, og derfor endte det med en storsejr på hele 14 slag.

Louise Markvardsen og den forsvarende mester, Sofie Kibsgaard, brugte hver 79 slag, og dermed fyldte de podiet ud med totalscores i +9 og +12 henholdsvis.

Blandt herrerne var der lagt op til mere spænding om udfaldet. John Axelsen og Rasmus Højgaard lå delt nummer et ved dagens start, men de bevægede sig i hver deres retning lørdag. 

Højgaards chancer for sejr løb ud i sandet med en doublebogey på hul 17. Han brugte 75 slag og sluttede et slag under par.

Det gav Mathias Lorentzen fra Smørum og Rasmus Neergaard-Petersen fra Furesø chancen for at rykke forbi. Lorentzen lavede birdie på sidste hul for at nå til -2. Samme score faldt Neergaard-Petersen tilbage til med bogeys på hul 17 og 18.

Axelsen har prøvet det før, og han gjorde det igen. Sorø-spilleren rykkede afgørende fri med birdie-eagle på 13. og 14. En bogey på hul 17 kunne ikke ændre på udfaldet, og med en runde i -1 og en total i -5 vandt han med tre slag.

Link til resultatet 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer