August kan være en mulighed for Made in Denmark | Golf.dk
Arrangørerne af Made in Denmark er fortrøstningsfulde i forhold til at finde en ny dato i 2020 efter at turneringen torsdag blev udskudt på grund af coronavirus.

Foto: Getty Images

August kan være en mulighed for Made in Denmark

20/03 - 2020 | Henrik Søe

Made in Denmark er udskudt - ikke aflyst.

Det slår turneringens promoter Flemming Astrup fast. 

- Det er både vores, Himmerlands og europatourens hensigt at finde en ny dato i 2020, og vi er fortrøstningsfulde, siger Flemming Astrup i podcasten Chip In, som drives af golfjournalisten Anders Sigdal. 

I podcasten, som kan høres i sin helhed her, fortæller Flemming Astrup blandt andet om de sidste dages hektiske forløb, der torsdag førte til beslutningen om at udsætte den danske europatour-turnering.

- Der er en hel masse praktik i det her. Vi kunne være klar, og jeg er ikke i tvivl om, at banen kunne være klar. Men der er mange ubekendte faktorer, og vi har en masse stakeholders, sponsorer og leverandører, som der også skal tages hensyn til. Og der er ikke meget, der tyder på, at der sker noget før efter påske, siger Flemming Astrup. 

- Vi var den næste i rækken på europatourens kalender, og hvis vi ikke foretog os noget, ville der komme et pres mod os om at træffe en beslutning. Vi følte, at vinduet blev mindre og mindre, og at lave en turnering som Made in Denmark er bare ikke noget, man lige gør på fem-seks uger. Lige nu er der vigtigere ting at tænke på, og derfor mente vi, at den rigtige beslutning var at give os selv mere planlægningstid - og udsætte, siger Flemming Astrup, der også siger, at europatouren har været inde over beslutningen.

Flemming Astrup kommer samtidig med sine bud på de scenarier, der kan være i spil for Made in Denmark og europatouren, når vi på et tidspunkt kommer ud på den anden side af coronakrisen. 

- Det er vigtigt for mig at sige, at Made in Denmark er ikke aflyst, og at vi er fortrøstningsfulde i forhold til at finde en ny dato. Vi har en god dialog med europatouren, som også vil gøre alt, hvad de kan. Der er nogle uger og nogle muligheder, siger Flemming Astrup, der nævner august som en chance for at få afviklet Made in Denmark.

Czech Masters, der skulle være afviklet 20.-23. august er blevet aflyst, ligesom ugerne før også kan byde på åbninger.  

- Men det er for tidligt at sige noget om endnu, og vi ved for eksempel ikke, hvad der sker med OL. Bagsiden af det her bliver det muliges kunst, siger Flemming Astrup. 

En anden mulighed kunne være at presse kalenderen sammen og afvikle to europatour-turneringer i samme uge. 

- Det er et scenarie, som jeg tror vi kommer til at se på både på challengetouren og på europatouren. Vi skal indstille os på, hvad der er muligt - i stedet for hvad der er umuligt, siger Flemming Astrup. 

Made in Denmark oplyser fredag, at alle billetkøbere får deres penge tilbage nu, selv om der skulle komme en ny dato på plads. 

- Da vi for nuværende ikke kan oplyse en ny dato og derfor ikke kan sige noget om program og setup, har vi besluttet at tilbagebetale samtlige billetter. Billetkøbere vil indenfor kort tid modtage en mail fra vores Safeticket billetsystem, med information om hvordan det foregår. Vi gør opmærksom på, at der kan gå et par dage eller tre inden pengene går ind på køberens konto, lyder det i meddelelsen fra Made in Denmark. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer