Anders på skolebænken | Golf.dk
Ændringer i europatourens medlemskriterier har tvunget Anders Hansen på Q-School for at holde liv i karrieren.

Foto: Getty Images

Anders på skolebænken

08/11 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Det var ikke planen, at det det skulle gå sådan. For to år siden sagde Anders Hansen farvel til professionel golf. Det år sluttede han nummer 115 på Race to Dubai efter kun at have spillet 21 turneringer. Med et par ekstra arbejdsuger ville spillet have været rigeligt godt til at tjene de sidste skillinger for at slutte i top-110 og beholde spilleretten.

Det beviste han i 2016, da den selvvalgte pension blev pensioneret og køllerne fundet frem for at spille fem turneringer. Det var et nyindført minimunskravkrav for at beholde kategorien for spillere i top-40 på Career Money List (Hansen er nummer 26). Den dobbelte vinder af europatourens flagskibsturnering tjente penge i fire turneringer og imponerede alle med en tredjeplads i Portugal Masters. 

I 2017 blev kriteriet ændret igen, så top-40 på Career Money List kun kun gælder en enkelt sæson. Derfor skulle Hansen tilbage i top-100 for stadig at kunne kalde sig europatourspiller. Trods en fjerdeplads i Andalucía Masters rakte meritterne i syv spillede turneringer ikke. 

Og sådan er den 47-årige dansker endt på Lumine Golf Club denne uge. For første gang siden 1998 skal han forsøge at arbejde sig gennem de seks runder ved Q-School Final Stage. 

Han er ikke den eneste danske deltager med erfaringer fra europatouren. Faktisk er nyprofessionelle Frederik Dreier den eneste af seks danskere, som ikke tidligere har haft medlemskab af Europas øverste golfklasse.

Det skal ikke heller ikke blive nogen nem opgave for den tidligere Danmarksmester i hulspil at nå dertil. Under Second Stage skadede han ryggen, og derfor bliver dagene frem mod lørdagens start en kamp for at blive klar til de 108 huller i kampen om et kort til europatouren eller challengetouren. Dreier fortæller til Golf.dk, at tourens fysioterapeuter ser positivt på chancerne for at gøre ham kampklar til det sidste led i den opslidende Marathon.

Ligesom Anders Hansen træder Jeppe Huldahl og Morten Ørum Madsen ind i Final Stage i kraft af, at de er tidligere vindere på europatouren (Madsen var også kvalificeret gennem sin top-45 placering på Road to Oman).

Jeff Winther og Joachim B. Hansen viste god form på Second Stage og blev henholdsvis delt nummer et og tre i hver deres turnering.

Kriteriet for et europatourkort er en plads i top-25 efter de seks runder. Turneringen spilles fra lørdag til torsdag.

User Comments:

  • Livescore

    09/11 - 2017 | Michael Juhl

    Hvor vises livescore for kvalifikationen?

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer