Anders Hansen takker af | Golf.dk

Anders Hansen takker af

07/10 - 2015 | Mikkel Ring Christensen

Under søndagens golftransmission kunne Henrik Knudsen afsløre, at Anders Hansen har valgt at indstille karrieren efter næste uges Portugal Masters. Hovedpersonen ønsker ikke at udtale sig før det sidste slag er slået og arbejdet er gjort færdigt, men derfor kan vi andre jo godt kigge tilbage på små 20 år på europatouren. 


Den sidste af Anders Hansens tre sejre kom i Joburg Open i januar 2009. Turneringen var en lilleput i forhold til de to tidligere sejre, men den banede vejen for en samlet sejr på Sunshinetourens pengeliste samme år. 

Wentworth blev scenen for Hansens store triumfer. I 2002 vandt han Volvo PGA Championship og lod stjernerne Colin Montgomerie, Nick Faldo, Eduardo Romero og Darren Clarke om at kæmpe om de sekundære placeringer.

Da Hansen vandt europatourens flagskibsturnering for anden gang fem år senere, havde han brugt vinteren og foråret på sit amerikanske eventyr - et der ikke endte succesfuldt - men da han kom hjem til Europa og Wentworth vendte lykken. Halvvejs i turneringen var Hansen otte slag efter Justin Rose, men med runder i 67 og 69 over weekenden halede han den unge englænder ind og vandt i omspil med et syv meter birdieputt. Sejren udløste karrierens største præmie på 725.000 euro.

Tre sejre og mere end 12 millioner euro er en flot karriere. Han deltog i 25 majors og sluttede i top-60 på europatouren 11 gange i træk fra 2002 med en syvendeplads i 2011 som bedste resultat. Med lidt held kunne rekordlisten have været så meget bedre. 11 gange blev Hansen nummer to og ni gange sluttede han på tredjepladsen.

Kun et ud af fire omspil vandt Hansen, men i et par andre turneringer var han mindst ligeså tæt på at løfte trofæet. Efter en langvarig håndledsskade vendte Hansen tilbage i foråret 2014, og i en af sine første optrædener så han ud til at være i kontrol over The Championship at Laguna National. Det var lige indtil Felipe Aguilar slog en pitching wedge i hul for en eagle og sejren på sidste hul.

Tre år tidligere sluttede Alvaro Quiros et slag foran Hansen i Dubai Desert Classic. Spanieren lavede en hole-in-one på hul 11 om søndagen. I golf er der nogle ting, man ikke kan gøre noget ved.

Et af karrierens helt specielle øjeblikke kom i den sidste major senere i 2011. På Atlanta Athletic Club gik Hansen den bedste finalerunde i 66 slag og gav sig selv et putt for at komme i omspil om majoren. Hansen er den dansker med de største sejre i professionel golf, og PGA Championship var hans bedste bud på at blive den første skandinaviske majorvinder på herresiden.

Det skulle ikke være, men vi kan se tilbage på en lang karriere med et hav af sænkede indspil og et utal af lange birdiestimer, som kun få kan drømme om.

Tak for oplevelserne, Anders. Det har været en fornøjelse.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer