Andenplads og kvalifikation til The Open | Golf.dk

Andenplads og kvalifikation til The Open

05/06 - 2016 | Mikkel Ring Christensen

Søndag har sjældent bragt meget godt med sig for Lasse Jensen. Når den 31-årige dansker har vist gode takter, er hans march mod toppen gerne blevet stoppet af en høj score i finalerunden. Ikke denne søndag.

Jensen var på fjerdepladsen inden finalerunden af Nordea Masters på Bro Hof Slott, og selvom dagens første afvigelse fra par blev en bogey, så holdt han sig helt inde i topstriden. Først slog han sit andetslag i hul for eagle fra 136 meter hul seks, og syv huller senere chippede han i hul for dagens anden eagle.

Matthew Fitzpatrick kunne ingen fange, men i stedet blev Jensen filtret ind i en duel om andenpladsen med spillemakkeren Nicolas Colsaerts. Den store belgier havde overtaget indtil et treputt på hul 16, og da han slog i vandet på hul 17, sluttede Jensen (68) alene på andenpladsen.

Danskerens største check i karrieren var på 41.250 euro inden denne uge, men for andenpladsen modtager han det beløb fire gange. Dermed rykker han til 208.746 euro på Race to Dubai, og pludselig er chancerne for at beholde spilleretten til europatouren for første gang i karrieren mangedoblet. I 2015 krævede det 250.000 euro at slutte i top-110.

Jensens score i -13 var tre slag flere end Fitzpatrick skulle bruge. Den 21-årige englænder spillede som en garvet veteran, og på en bane med vand på 12 huller nøjedes han med at lave fire bogeys over de 72 huller.

Præmien for sit flotte spil er ikke kun økonomisk for Jensen. Andenpladsen giver adgang til The Open Championship, så midt i juli kan han se frem til debut i en major.

- Det er enormt. Jeg har haft en fremragende uge her i Stockholm, og det er det bedste resultat i min karriere. Jeg tror det er et springbræt til noget større, men lige nu er det det største for mig, sagde Lasse Jensen til europatouren.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer