Amerikansk stjerneskud fører Sony Open | Golf.dk
Collin Morikawa er på grænsen til at bryde ind i verdens top-50 for første gang i karrieren.

Foto: Getty Images

Amerikansk stjerneskud fører Sony Open

10/01 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Kort efter Collin Morikawa blev professionel i sommeren 2019, leverede han en andenplads og en fjerdeplads i turneringerne op til Barracuda Championship. Der, i turneringen med modificeret stableford, hentede den 22-årige amerikaner sin første titel på PGA Touren.

Morikawa har endnu ikke misset et cut som professionel, men efter sejren gik der fire måneder, inden han igen fik en etcifret slutplacering. Den kom, da han gæstede Japan og Dunlop Phoenix Open. En femteplads blev det til, og da han vendte tilbage efter juleferien, indledte han det nye år med en syvendeplads i sidste uges Tournament off Champions.

Billedet er ved at gentage sig, Morikawa er igen ved at bygge op til noget stort. Måske allerede i denne uges Sony Open. Som nummer 55 i verden har Morikawa aldrig været bedre placeret, men efter en runde i 65 slag torsdag på Waialae Country Club kan han skimte top-50 og alle de goder, der følger med at ligge der.

Morikawa var eneste mand uden en bogey, da PGA Touren tog hul på årets første turnering med fuldt felt. Han producerede fem birdies og skabte sig et forspring på to slag ned til Ryan Palmer, Matt Jones, Sam Ryder og Ted Potter Jr.

- Det var rigtig godt. Jeg følte ikke, jeg ramte min driver ret godt, men de lange jern – jeg slog en del 4- og 5-jern – slog jeg nogle af tæt på. Jeg sænkede ikke alt for mange putts, men jeg rullede de birdieputts, jeg havde brug for, sagde Morikawa efter runden.

30 spillere var under par torsdag. Blandt dem finder man Marc Leishman på sjettepladsen i -2 og Matt Kuchar og Patrick Reed på 16. pladsen i -1.

Sidste uge tabte Reed i omspil om Tournament of Champions. Hans overmand var Justin Thomas, men under første runde var verdens nummer fire langt fra den form, der førte til sejr nummer 12 på PGA Touren.

Thomas har tidligere gået en 59'er under Sony Open, men torsdag løb scoren op i 72 slag. I +2 er han delt på 63. pladsen med syv slag til toppen af tabellen.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer