Amerikansk opvisning i Dubai | Golf.dk
Bryson Dechambeau jubler over sin sejr på 18. green i søndagens finalerunde. Amerikaneren var fuldstændig overlegen og vandt med syv slag ned til Matt Wallace.

Foto: Getty Images

Amerikansk opvisning i Dubai

27/01 - 2019 | Henrik Søe

Der findes sejre og så findes der overlegne sejre, som den Bryson Dechambeau hentede søndag eftermiddag i Dubai Desert Classic. Den særprægede amerikaner, der bærer Ben Hogan-kasket, er kendt for sin videnskabelige tilgang til golf og spiller med jern i samme længde, fejede al modstand til side i ørkenen. Han vandt overlegent med hele syv slag ned til nærmeste forfølger efter en sand magtdemonstration i søndagens finale på Emirates GC. Bryson Dechambeau var svimlende 24 under par for de fire runder og kunne dermed helt fortjent sikre sig sin første titel på europatouren.

Der blev gjort hæderlige forsøg på at hente amerikaneren, og spillere som Ian Poulter og Paul Waring tordnede op af leaderboardet efter deres 64’ere (-8). Men Bryson Dechambeau havde ikke sinde at lukke andre ind i billedet, og med tre birdies på sine tre første huller, lagde han hurtigt låg på spændingen. Efter en scoringspause frem til 10. hul satte Dechambeau turboen til på de sidste ni huller og kom til slut hjem med en score i 64 slag (-8). 

Mens kampen om trofæet aldrig blev spændende, var der tæt kamp om den næststørste præmiecheck. Vinderen af Made in Denmark 2018, Matt Wallace, snuppede andenpladsen alene, men Thorbjørn Olesen blandede sig også i opløbet om de absolutte topplaceringer. Danskeren sluttede sin optræden i Dubai af med en runde i 69 (-3), og det rakte til slut til en godkendt delt ottendeplads, som tegner lovende for de kommende turneringer.

Thomas Bjørn kom rundt i samme score som Olesen og sluttede på en 29. plads - side om side med Lucas Bjerregaard, der satte punktum med en 71’er (-1). Feltets sidste dansker Joachim B. Hansen måtte tage til takke med en placering som nummer 61 efter en afsluttende runde i 74 slag (+2).  

Thorbjørn Olesen, Thomas Bjørn, Joachim B. Hansen og Søren Kjeldsen, der missede cuttet i Dubai, stiller til start i næste uges helt nye europatour-turnering i Saudi Arabien, Jeff Winther er første mand på reservelisten til turneringen, der har fået navnet Saudi International powered by SBIA.

Link til resultat i Dubai Desert Classic

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer