Amatørerne får meget mere at spille om på ECCO Touren | Golf.dk

Foto: ECCO Tour

Amatørerne får meget mere at spille om på ECCO Touren

16/02 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Flemming Astrup er ikke sikker, men han skyder på, at der er mere end 100 amatører fra diverse nationer til start på ECCO Touren i løbet af en sæson. Indtil nu har de spillet for erfaringerne og om et par Ecco sko, præsenteret til den bedste i hver turnering. Fremover vil der være langt mere på højkant.

Begyndende med Winter Series på PGA Catalunya, og løbende over syv turneringer til og med Tinderbox Charity Challenge sidst i juni, vil ECCO Tourens amatører spille om tre pladser i feltet til Made in Denmark Challenge. Derudover vil de 10 bedste danske amatører, som ikke allerede er en del af landsholdsarbejdet, blive inviteret til en træningssamling og få mulighed for at gøre indtryk på landstræneren.  

- Når vi laver en særskilt rangliste for amatørerne, så er det fordi, at de så har noget ekstra at spille om på ECCO Touren. Vi giver dem et ekstra incitament, når de nu har klaret cuttet. Nu får de nogle point. De får deres egen lille interne konkurrence, siger Astrup til Golf.dk.

18-årige August Thor Høst er i landsholdets observationstrup. Han spillede tre gange på ECCO Touren i 2018, og han er taget med til Spanien, hvor han lagde ud med en 40. plads i Mediter Real Estate Masters. Talentet fra fyn sluttede to slag over par samlet og blev næstbedste amatør, fem slag efter tyske Mauro Anderi. Thor Høst forventer, at han kommer til at spille flere turneringer på ECCO Touren  på grund af den nye amatørliste.

- Jeg synes, det er et meget godt tiltag, det der med at man som amatør også spiller om noget. Vi spiller jo kun for de point, vi kan få tildelt til ranglisterne. Jeg tror da, der er flere amatører, som vil overveje at spille nogle ECCO Tour-turneringer. Det kunne være en fed ting at skrive på cv'et at have spillet en challengetour. Så jeg synes, det er et meget fedt initiativ, siger han til Golf.dk.

Som de fleste andre unge spillere med stort potentiale går Thor Høst med en drøm om at blande sig med verdens bedste på de store tours, og der ser han ECCO Touren som et godt sted at gøre sig bekendt med det professionelle spil.

- Jeg har allerede snakket med Thomas (landstræner Thomas Kiel Larsson red.) og mine forældre, som også er inde over det, at jeg måske lige skal tjekke turneringskalenderen, når jeg kommer hjem igen. Det er jo det her, jeg gerne vil, så det giver en masse erfaring at komme ud at spille her og se, hvad niveauet er. Så der vil helt klart blive noget mere ECCO Tour fra min side, siger han.

Deltagelse i en DGU træningssamling samt pladser i feltet til den danske challengetour-turnering er ikke det eneste nye på ECCO Touren. Da amatører (naturligvis) ikke kan modtage pengepræmier, er det hidtil kommet de professionelle spillere længere nede i stillingen til gavn. Det ændrer sig nu.

Både Nicolai Højgaard og Morten Toft Hansen vandt som amatører en turnering i 2018. I begge tilfælde gik vinderchecken til nummer to. Fremover vil alle penge, som amatører ikke kan modtage, blive samlet i en pulje og fordelt til top-20 på pengelisten sidst på sæsonen. Det er ikke småpenge, der er tale om. I løbet af de fem seneste sæsoner har beløbet af amatørgevinster i gennemsnit ligget omkring 45.000 euro.

- Jeg har altid syntes, det var lidt underligt, at man kunne blive  nummer to i en turnering, og så  fordi, det var en amatør, der havde vundet, så gik pengene til en anden. Det synes jeg har været helt uberettiget. Proerne har ikke fortjent de penge. De har fået tæsk af en amatør, så i stedet burde de jo næsten skamme sig. Så fra nu af får de det, de har fortjent i løbet af sæsonen, og så sidst på året er der en bonus til de 20 bedste. Og som ”icing on the cake” giver det selvfølgelig et spændingsmoment mere til de sidste turneringer, siger Astrup.

Det er vigtigt for ECCO Tourens direktør at påpege, pengene vundet af en amatør i sidste ende kan tilfalde selvsamme spiller.

- På denne måde har en amatør muligheden for at at spille sig i top-20, turne pro efter EM og alle de turneringer, og så få del i de penge, han har ”vundet” i løbet af sæsonen. Den mulighed er der jo, siger han.

Made in Denmark Amateur Ranking er allerede i fuld gang, og der vil være flere point at spille om, når PGA Catalunya Championship begynder søndag.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer