Amatør stikker af | Golf.dk
Oskar Ambrocius fører med fire slag med 18 huller tilbage at spille i Ry.

Foto: ECCO Tour

Amatør stikker af

01/06 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Amatørerne kommer ikke til at få del i pengene, men de har alligevel været med til at sætte et tydeligt præg på Jyske Bank PGA Championship. Onsdag lagde Peter Launer Bæk sig på en delt førsteplads, og under anden runde var turen kommet til Oskar Ambrosius.

Ikast-spilleren var fejlfri på den åbne og vindblæste bane i Ry, og efter syv birdies og en eagle kunne han skrive under på dagens bedste runde i 63 slag. 

På den hjemlige amatørscene har Ambrosius hentet en fjerdeplads og to andenpladser i 2017, men det er ikke blevet til nogen sejr. Den har han overvældende muligheder for at hente på ECCO Touren fredag. 

Med dagens runde i -9 rykkede Danmarksmesteren for juniorer 2011 til -11 samlet, og det giver et forspring på fire slag inden de afgørende 18 huller. Nærmeste forfølger er islands Axel Boasson (64) i -7, mens der er tre slag yderligere ned til Morten Ørum Madsen (69) og Martin Leth Simonsen (71) i -4.

Ambrosius stjal opmærksomheden torsdag, men han er langt fra den eneste velspillende amatør i det midtjyske. 12 gjorde sig fortjent til at klare cuttet i +7, og af dem er Launer Bæk, Frederik Hedmark og finske Kim Koivu på niendepladsen i par.

34 danskere er med i finalerunden, som også spilles i Ry.

Link til stillingen. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer