Amatør 18 huller fra sejren | Golf.dk
Amatøren Stephanie Kyriacou fører med to slag inden finalerunden på Bonville Golf Resort.

Foto: Getty Images

Amatør 18 huller fra sejren

22/02 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Det er bestemt ikke et felt uden evner, der er til start i Geoff King Motors Australian Ladies Classic. Udover den europæiske elite er der spillere fra LPGA Touren til start i LET-turneringen på Bonville Golf Resort. Men efter tre runder er det nummer 125 på amatørernes verdensrangliste, Stephanie Kyriacou, som ligger helt i toppen af stillingen.

Den 19-årige fra Sydney gik ind til weekenden på tredjepladsen, men i løbet af lørdagen rykkede hun fra alle de professionelle konkurrenter. Medspillerne i førerbolden, Lauren Stephenson og Ayean Cho brugte begge 73 slag på tredje runde. Selv producerede Kyriacou seks birdies på vej mod en runde i -3, og med den nåede hun til -15 samlet, to slag foran Stephenson på andenpladsen.

- Jeg tror, denne uge er første gang, jeg har været under par på denne bane. Jeg havde god selvtillid inden turneringen. Jeg gjorde mig ingen forhåbninger om at kæmpe med om sejren, men jeg mente, spillet var godt, sagde den førende til LET efter runder i 69 og 63 blev fulgt op med en 69'er mere.

Solheim Cup-spilleren Anne Van Dam vinder de fleste af sine sejre i Spanien, men i 2019 blev det også til en titel på Ladies European Tour Down Under. Hun er heller ikke ude af kampen om sejren denne uge, for med en 68'er klatrede hollænderen frem til femtepladsen i -10. Hun er et slag foran den 16-årige nyprofessionelle slovener Pia Babnik.

Man skal ned til 51. pladsen for at finde den bedste dansker. Emily Pedersen lavede fire birdies og ligeså mange bogeys på vej mod sin anden 72'er i træk. I samlet +1 er hun fire slag foran Linette Holmslykke. 

Debutanten noterede tre birdies, men scoren løb alligevel op i 75 slag og sendte hende ned til 68. pladsen i +5.

Link til stillingen  

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer