Amalie Leth-Nissen og Puk Lyng Thomsen blandt de sidste 16 | Golf.dk

Amalie Leth-Nissen og Puk Lyng Thomsen blandt de sidste 16

14/06 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Danskerne fortsætter med at præge begivenhederne ved The Womens Amateur på Royal County Down i Nordirland. Fire ud af fem klarede sig videre fra slagspilskvalifikationen, og når 1/8-finalerne indledes fredag morgen, er der stadig to danske landsholdsspillere med i kampen om titlen, der første gang blev spillet om tilbage i 1893.

I første runde af hulspillet faldt Cecilie Brøgger Nielsen, mens Marie Lund-Hansen sikrede sig adgang til 1/16-finalerne med den mest overbevisende sejr af alle. 6&4 vandt hun med mod franske Chloé Salort. 

Det krævede hårdere arbejde for Puk Lyng Thomsen og Amalie Leth-Nissen at avancere. Begge tog alle banens 18 huller i brug, før sejre på henholdsvis et og to huller var i hus.

Næste udfordring på vejen mod den titel, Emily Pedersen vandt for fem år siden, hed for Lyng Thomsens vedkommende  Georgina Blackman. Igen blev det tæt til det sidste, og igen var det danskeren, som trak sig sejrrigt ud af matchen.

Leth-Nissen kom på en svær opgave mod verdens nummer 83, Paula Grant, men det blot 14-årige danske talent kan bide skeer med selv de bedste. Det viste hun ved at besejre ireren med 2&1.

Til gengæld måtte Lund-Hansen strække gevær efter et nederlag på 3&1 mod skotten Fiona Liddell.

I 1/8-finalerne kommer Lyng Thomsen i kamp med New Zealands Amelia Garvey, mens Leth-Nissen skal prøve kræfter med skotten Hazel MacGarvie.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer