Amalie holder sig nær toppen | Golf.dk

Amalie holder sig nær toppen

25/07 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Selv efter en dag, hvor spillet ikke ville som Amalie Leth-Nissen ville, er den 14-årige dansker nær toppen af stillingen ved EM.

Feltets yngste deltager måtte kæmpe for par på en række huller, og når birdiechancerne viste sig, formåede Leth-Nissen kun at konvertere to gange, fortæller eliteansvarlig for DGU, Claus Mølholm.

Det blev til en runde i +2 på Parkstone Golf Club, og herefter er det lysende talent fra Hjortespring på en delt tredjeplads i -5.

Emily Pedersen er den eneste dansker, som har vundet damernes EM, men Leth-Nissen er i god position til at gentage bedriften i det sydlige England. Der er kun to slag op til førstepladsen, som finske Krista Junkkari indtager.

Ni danskere er til start, og den næste i rækken halvvejs gennem europamesterskabet er Sofie Kibsgaard. For anden dag i træk brugte spilleren fra Morsø 71 slag, og med en samlet score i -2 er hun delt på 14. pladsen og med gode muligheder for at spille med om medaljerne, når mesterskabet afgøres lørdag.

Marie Lund-Hansen var i top-10 efter første runde, men efter 16 pars, to bogeys og en 74'er dumpede hun ned til 21. pladsen i -1. Det er et slag bedre end Cecilie Finne-Ipsen og Anne Norman, som begge brugte 70 slag og rykkede frem til 25. pladsen i par. Karen Fredgaard er i +1 efter en runde i par. Det giver en delt 34. plads. 

De sidste fire danskere kommer til at slås med cutgrænsen, når den falder efter fredagens spil. Linette Holmslykke (71) er nummer 60 i +5. Et slag efter følger Puk Lyng Thomsen på 65. pladsen. Cecilie Brøgger Nielsen er nummer 103 i +11.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer