Alvorlig sygdom bremser ikke målet om at spille alle danske golfbaner | Golf.dk
Erik Kolmos vil ud og spille i alle landets golfklubber, selv om han kæmper med sclerose

Alvorlig sygdom bremser ikke målet om at spille alle danske golfbaner

06/11 - 2018 | Martin Rahbech

Sclerose siger man er en sygdom med 1000 ansigter.

Kort sagt er det en sygdom, der rammer centralnervesystemet, og den kan ramme meget forskelligt.

Erik Kolmos er 66 år, og trods den livslange sygdom stopper han ikke et meget aktivt liv.

- Jeg fik de første symptomer som 27-årig, men fik først stillet diagnosen 19 år senere. I dag siger lægerne, at jeg holdt sygdommen nede og skjult den, fordi jeg var i kanon form. Jeg har dyrket triatlon på kortere distancer fra 35- til 50-årsalderen og jeg har løbet 14 maraton. Egentlig er jeg mere stolt af at have cyklet på 3-hjulet ladcykel til Skagen (457 km) på en uge i juli 2016, fortæller Erik Kosmos til Gof.dk

Udover de store bedrifter træner han fysisk mindst en gang om ugen, er meget aktiv i badmintonklubben Nr. Lyndelse Badmintonklub, hvor han er i gang med sæson nummer 51 som badmintontræner. Og så er der det helt særlige kapitel med golfsporten.

- I februar 2018 lavede jeg et væddemål med en af min gamle efterskoleelever om at jeg skulle nå at spille alle golfklubber i Danmark inden udgangen af 2019. På daværende tidspunkt havde jeg spillet 120 klubber i Danmark. Med udgangen af oktober 2018 har jeg spillet 165 klubber, og jeg mangler altså pt. 22 klubber, som skal spilles i 2019. Så kommer jeg op på godt og vel 190 baner for flere klubber har flere baner, fortæller Erik Kolmos.

Hans diagnose er dissemineret sclerose, og det betyder, at man langsomt får det sværere, og det har gjort Erik Kolmos’ udfordring anderledes.

- Jeg kan ikke gå et par-3 hul. Enten bruger jeg en buggy eller handicapvogn, og så kører jeg hen til bolden og spiller videre. Jeg er mest udfordret med at komme i bunkeren, fortæller Erik Kolmos.

Hans imponerende kamp har været til at inspirere alle og motivere de omkring 16.000 danskere, der har sygdommen og ikke mindst de pårørende.

- Jeg har mødt en masse spændende mennesker på min vej, og jeg har delt mine erfaringer i Scleroseforeningen. Og hvis jeg bare har hjulpet én, har jeg gjort det godt, siger Erik Kolmos.

Hans præstationer har også fået anerkendelse som Årets ParaGolf spiller, der er en anerkendelse Parasport Danmark og DGU uddeler med følgende begrundelse:

Efter at have levet og kæmpet med sygdommen dissemineret sclerose i snart 40 år, besluttede Erik Kolmos at han skulle nå at spille samtlige Danmarks mere end 180 golfbaner, inden sygdommen satte en stopper for hans golfspil. Erik mangler nu kun ca. 30 baner og han har på sin turné rundt i landet været en fortræffelig ambassadør for ParaGolf. Han har gjort strålende reklame for golf som en sport for alle og han er et levende bevis på at DGU´s seneste slogan "Golf gavner" er mere end bare et slogan.
Et stort tillykke til Erik og fortsat rigtig god tur!

User Comments:

  • Kære Erik - du er velkommen på Royal Oak.

    07/11 - 2018 | Morten Fagerberg

    Hej Erik - hvis du mangler at sætte et knappenålshoved på dit golf-danmarkskort hos os, så vil jeg gerne invitere dig til en golfrunde i 2019 her på Royal Oak Golf i det skønne Sønderjylland. Du ringer eller skriver bare til mig. Med venlig hilsen, Morten Fagerberg Golfmanager - Royal Oak Golf

  • Great Northern

    06/11 - 2018 | Flemming Lerbæk

    Et ambitiøst mål, du der har sat dig. Held og lykke med projektet. Har du spillet Great Northern i Kerteminde?

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer