Alting har en ende: Mickelson uden for verdens top-50 | Golf.dk
Phil Mickelsons rekordlange ophold i verdens top-50 bliver muligvis aldrig overgået.

Foto: Getty Images

Alting har en ende: Mickelson uden for verdens top-50

04/11 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Så gik den ikke længere. Efter 26 år uafbrudt i golfens elite faldt Phil Mickelson ud af verdens top-50. En 28. plads i HSBC Champions rakte ikke til at holde den amerikanske veteran på den 50. plads, han var drysset ned til efter seks måneder uden en top-25 placering på PGA Touren. Da OWGR opdaterede listen, dumpede Mickelson til 51. pladsen, og dermed faldt en af golfens helt store rekorder, en der meget muligt aldrig vil blive slået. 

Jacks majors (18) og Tigers stime af klarede cuts (142); Mickelsons rekordlange ophold i top-50 er helt oppe blandt sværvægterne i golfens rekordbog. I et spil hvor et nyt, grådigt kuld udklækkes hvert eneste år, hvor mentale kriser, tekniske problemer og fysiske skader alle kan afspore en karriere, har 49-årige Mickelson formået konstant at være en af verdens 50 bedste golfspillere i mere end halvdelen af sit liv.

Mere end 15 spillere fra den nuværende top-50 var endnu ikke startet i skole, da Mickelson indledte sin stime sent i 1993. En stor del af dem var stadig blebørn, og nogle var endnu ikke født. 

- Det var et godt stræk, men jeg skal nok komme tilbage, sagde Mickelson til AP efter turneringen i Shanghai.

1353 uger blev det til. Rory McIlroy overtager tronen efter Mickelson, som i december for første gang i 24 år også forventes at gå glip af en Ryder Cup eller Presidents Cup. Nordireren har været i top-50 siden 2008, eller 573 uger. Det svarer til 15 år, før Mickelsons rekord potentielt kan være i fare for at falde. 

Tiger Woods, som har pulveriseret stort set alle tænkelige rekorder, og senest har tangeret den for flest sejre på PGA Touren, nåede ”kun” til små 15 år, før han faldt ud af top-50. Vijay Singh var lige kort af 18 år, før han mistede sin plads blandt golfens elite i 2010. Et år efter ophørte Ernie Els' ophold i det gode selskab efter 18 år og fem måneder. 

Med sine 26 år er Mickelson er i en klasse helt for sig.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer