Alt kan ske i US Open | Golf.dk
Justin Rose har en god chance for at vinde US Open for anden gang i karrieren.

Foto: Getty Images

Alt kan ske i US Open

17/06 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Trods en 77'er formåede Dustin Johnson lørdag at holde fast i førstepladsen ved US Open. Han gik ind til weekenden med et fire slags forspring, men søndag må verdens nummer ét dele førstepladsen med tre andre spillere.

Der er kun tre slag mellem de ni første i tabellen, og det er ingenting på en bane, hvor hvert eneste hul kan kan resultere i en katastrofescore.

Blandt de ni spillere finder man masser af rutine. Seks har tidligere prøvet at vinde en major, så vægten af situationen kommer ikke til at knuse udfordrere som Jim Furyk, Patrick Reed, Henrik Stenson, Justin Rose og den forsvarende mester, Brooks Koepka.

+8 var præcis nok til at klare cuttet. Daniel Berger og Tony Finau var begge plus syv efter 36 huller, men med hver deres 66'er lørdag rykkede de helt i front sammen med Koepka og Johnson.

Berger har to sejre på PGA Touren, Finau en enkelt, og selvom det bliver de to, som sammen skal spille i førerbold, så kommer det meste af opmærksomheden til at samle sig om bolden med kammeraterne Koepka og Johnson. 

Det kan blive en hjælp for de i majorsammenhæng relativt uprøvede amerikanere i sidste bold, men det er ikke kun de bomstærke fitness freaks og de øvrige majorvindere nær toppen af stillingen, de kommer til at slås med søndag.

Lørdag beviste de selv, at banen er til at angribe tidligt på dagen, inden greens bliver knastørre, Det vil give spillere som Webb Simpson, Zach Johnson og Justin Thomas håb om at kunne lukke hullet på fem slag fra deres udgangspunkt i +8.

På 10. pladsen i +7 vil Ian Poulter, Branden Grace og Tyrrell Hatton også bryde sig om deres chancer for at vinde på Shinnecock Hills i den 118. udgave af turneringen.

Med 18 huller igen er US Open helt og aldeles åben. Førerbolden går på banen 20.24.

1 Brooks Koepka, Dustin Johnson, Daniel Berger, Tony Finau +3
5 Justin Rose +4
6 Henrik Stenson +5
7 Jim Fury, Patrick Reed, Kiradech Aphibarnrat +7

Link til den fulde stilling

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer