Alle danskere inden for cutgrænsen | Golf.dk
Ligesom for et år siden satte Anders Hansen torsdag sit præg på Portugal Masters.

Foto: Getty Images

Alle danskere inden for cutgrænsen

21/09 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Anders Hansen var blandt de første til at tage hul på Portugal Masters, hvor han for et år siden kun var en kold søndagsputter fra at vinde karrierens fjerde titel på europatouren. Chancen er der stadig for at få den første sejr siden 2009, selvom der på dåbsattesten står 1970, og selvom karrieren officielt blev indstillet netop på Victoria Golf Course i Vilamoura for to år siden.

På første runde af årets udgave fortsatte Hansen nemlig det glimrende spil fra sidste år. Seks birdies og to bogeys gav en 67'er, og da dagen var omme, svarede -4 til en 16. plads delt med blandt andre den forsvarende mester, Padraig Harrington.

En af spillerne, som ud på eftermiddagen rykkede forbi de rutinerede herrer, var Lucas Bjerregaard. Den 26-årige har haft svært ved at stykke fire gode runder sammen i 2017, og derfor er han placeret på en skuffende 114. plads på Race to Dubai. På Algavekysten har han givet sig selv en ny chance for succes, for med et udlæg i -5 er han bedste dansker på en delt ottendeplads.

Derfra er der to slag op til Joost Luiten og George Coetzee på førstepladsen. De seneste to udgaver af Portugal Masters er blevet vundet i -23, og den total kom de to 31-årige godt på vej mod torsdag.

Flere danskere kan kan komme til at drille den førende duo, for ved dagens afslutning er alle fem inden for cutgrænsen. -2 svarer til en mangedelt 41. plads, og der finder man både Thorbjørn Olesen, Lasse Jensen og Jeff Winther.

Især for Winther var der lagt op til en bedre score, da han åbnede turneringen med par-birdie-eagle, men efter ni huller var han tilbage i par. Ikke desto mindre er han kun fem slag fra førstepladsen, og derfor har han alle muligheder for at forbedre sin øjeblikkelige 181. plads på Race to Dubai.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer