Alderspræsidenten klar til Masters nummer 37 | Golf.dk
Bernhard Langer vandt sine to majorsejre på Augusta National. Han iførte sig den grønne jakke i 1985 og 1993.

Foto: Getty Images

Alderspræsidenten klar til Masters nummer 37

11/11 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Den dobbelte Masters-vinder, Bernhard Langer, står foran sin 37. udgave. Med sine 63 år er han for første gang feltets ældste spiller, men det til trods kan den tyske veteran stadig få en rolle at spille på Augusta National. I løbet af de seneste syv udgaver af The Masters har Langer klaret fem cuts.

I kraft af sin rolle som ambassadør for Mercedes-Benz blev Langer interviewet af repræsentanter for den tyske luksusbilproducent forud for starten på den forsinkede Masters 2020. Det interview har Golf.dk fået eneret til i Danmark. 

Du debuterede i The Masters i 1982, 24 år gammel, og du var den første tyske golfspiller til at kvalificere sig. Følte du dig som en outsider, eller var det bare spændende at plante nye flag?

- Det var begge dele. Det var enormt spændende at klare mig dertil, for dengang kunne europæiske spillere kun garantere sig en invitation ved at vinde The Masters eller den europæiske Order of Merit (nu Race to Dubai red.) året forinden. Det var sådan, jeg kom med i 1982 - ved at vinde Order of Merit i 1981. Det var fantastisk endelig at spille Augusta og konkurrere mod alle de store navne, som vi konstant hørte om: Jack Nicklaus, Arnold Palmer, Lee Trevino, Gary Player, alle de navne, vi så op til.

- Det hændte, at europæerne havde for meget ærefrygt overfor dem. Da jeg først kom til at spille mod dem oftere, gik det op for mig, at jeg kunne være ligeså god som dem, når jeg ramte den rigtige uge.

Fra at misse cuttet i 1982 vandt du din første grønne jakke i ‘85. Føltes det som en lynhurtig omvæltning dengang?

- Ja, absolut. Jeg fik en lærestreg i mit første forsøg i 1982, da jeg tre-puttede 11 gange over 36 huller og missede cuttet med et slag. I ‘85 var jeg i gang med en stor sæson, og jeg følte, jeg hørte til her; at jeg var en af de bedste spillere i verden, og at jeg burde have en chance for at vinde The Masters. Jeg brugte meget tid på at studere banen, og i ‘85 mener jeg, at jeg kun tre-puttede en enkelt gang i løbet af 72 huller.

Under finalerunden af The Masters i 1985 spillede du i bold med Seve Ballesteros. Var det komfortabelt, skræmmende eller begge dele?

- Det var ikke nødvendigvis komfortabelt, men vi var vant til hinanden. Vi var to af de dominerende spillere, så vi var ofte parret sammen i weekenden, når vi kæmpede om en titel. Så sent som juli 1984 spillede Seve og jeg sammen i finalerunden ved The Open på St Andrews i næstsidste gruppe - der hvor Seve vandt med sin berømte fist-pump. Ni måneder senere var vi der igen, i den næstsidste gruppe om søndagen med Ray Floyd og Curtis Strange bag os.

- Seve og jeg var på mange måder modsætninger - han viste en masse følelser, hvorimod jeg holdt mine indeni - men vi opnåede begge ekstremt gode resultater. Under finalerunden fokuserede jeg ikke rigtigt på Seve. Jeg lærte at spille mit eget spil og få mest muligt ud af det.

Følte du, at du repræsenterede dit land og Europa i The Masters?

- Helt sikkert. Seve og jeg ønskede hinanden held og lykke på første tee, som vi altid ville gøre, og så havde vi en lille snak om at bringe den grønne jakke med tilbage til Europa. Med Floyd og Strange bag os var det to europæere og to amerikanere. VI havde spillet et par Ryder Cups, og der var altid en rivalisering mellem Europa og USA, og hele verden mente, at amerikanerne var bedre. Vi ville bevise, at europæerne er præcis ligeså gode.  

Har du set vejrudsigten for denne efterårsudgave af The Masters?

- Det ser ud til, vi kommer til at få noget regn, hvilket vil få banen til at spille lang og gøre greens langsommere. Jeg ville foretrække at spille en mere fast version, for det gør banen sværere, men det gør den også kortere og bringer mere lokalkendskab i spil. Hvis banen er blød, kan de unge gutter flyve bolden lige mod flaget, hvilket gør banen nemmere for de langtslående.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,156,782
 • Unique Visitor:142,738
 • Registered Users:161,981
 • Unregistered Users:31,186
 • Blocked Users:12,413
 • Published Nodes:15,889
 • Unpublished Nodes:295
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.221.159.255
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:5,598
  • This week:80,811
  • This month:299,320
  • This year:2,157,198

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk