Alder er ikke noget at snakke om for Cristie Kerr | Golf.dk
Damegolf er endnu ikke løbet over ende af power hitters, og derfor burde alder være mindre of en hindring end hos mændede. Alligevel er Cristie Kerr en af de få damer, som stadig præsterer på et højt niveau på vej mod de 40 år.

Foto: Getty Images

Alder er ikke noget at snakke om for Cristie Kerr

16/04 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

En dag efter sin 62'er på Ko Olina Golf Club var 39-årige Cristie Kerr igen i hopla. Hun gik en fejlfri runde med seks birdies i 66 slag, og den førte til en sejr på tre slag i -20, den laveste total nogensinde i LOTTE Championship på Hawaii.

Amerikaneren henviste Lydia Ko, 19 år, In Gee Chun, 22, og Su-Yeon Jang, 22, til en delt andenplads i -17. Efter sejren - den 19. i karrieren på LPGA – blev Kerr spurgt om, hvordan det var at have så mange unge spillere omkring sig på leaderboardet, og det faldt ikke i god jord.

- Ved du hvad, Sergio Garcia (37 år red) har lige vundet The Masters, og ingen talte om hans alder, så jeg synes, vi skal stoppe med at tale om alder, skal vi ikke? Det er alt, jeg har at sige, om det, sagde Kerr, på sit pressemøde.

Det interessante er ikke, at en 39-årig kan vinde og gøre det i overlegen stil, for i golf er det ingen alder. Det interessante er, at det ikke sker oftere. Både blandt herrer og damer er der en tendens til at ungdommen tager over, men den er klart mest udtalt på LPGA Touren.

Siden starten på 2016 har kun tre spillere over 30 år vundet; Brittany Lang, 30, Brittany Lincicome, 31, og altså nu Kerr som den klart ældste.

En del af forklaringen er, at der simpelthen ikke er ret mange spillere tilbage, når de når op omkring de 40 år. Annika Sörenstam lod sig pensionere i en alder af 38. Lorena Ochoa var blot 28, da hun lagde køllerne på hylden. Også Lydia Ko har talt om, at hun kun satser på at spille, til hun bliver 30.

Kerr har dog ingen planer om at forlade verdens stærkeste dametour, og den imponerende sejr viser, at de unge løvinder ikke kan få alle titlerne for sig selv. Hun har allerede stiftet familie og formået at jonglere rollen som mor med årets mange rejsedage, så der er ingen ting i vejen for, Kerr skulle kunne nå sit mål om en plads i Hall of Fame.

Dertil er der et godt stykke vej for de to danskere i feltet. De oplevede et fald i stillingen, selvom begge leverede acceptable finalerunder. Både Nicole Broch Larsen og Therese O'Hara var på 34. pladsen i -4 efter tredje runde, men med en 71'er, -1, faldt Broch Larsen ned til nummer 47, mens O'Haras runde i par kun rakte til en slutplacering som nummer 53.

Link til stillingen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer