Albatros sender Oliver Percy-Smith i top-10 | Golf.dk
Oliver Percy-Smith lavede en albatros på vej mod en runde i -4.

Foto: Oliver Percy-Smith

Albatros sender Oliver Percy-Smith i top-10

01/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Blandt de danske deltagere var Nicolai Højgaard eneste mand i top-10, da den første turnering i den svenske Winter Series på Nordic League sluttede tirsdag. Fredag blev der taget hul på Lumine Lakes Open, og første runde gav gode udsigter til et mere succesfuldt dansk udbytte i den sidste af de spanske turneringer tællende til Nordic League. 

Godt nok er der svensk helt i front. Martin Eriksson og Fredrik Niléhn kom begge rundt i -6, den ene på Lakes Course, den anden på Hills Course. De er et enkelt slag foran spillerne på tredjepladsen, og den gruppe tæller Frederik Dreier fra Furesø.

Han spillede en glimrende runde i 67 slag med seks birdies og en bogey. Han er et slag foran Oliver Percy-Smith på sjettepladsen, men det var klubkammeraten, som stjal opmærksomheden fredag.

Pery-Smith indledte turneringen fra 10. tee på Lakes Course, og han var i par, da han nåede 18. hul med vand hele vejen op langs venstre side. Par fem hullet kan hurtigt koste en bogey, men birdies er langt mere regelmæssige. En gang imellem sker det endda, at en spiller laver eagle, men Percy-Smith fik den mest sjældne fugl med fra hullet, da han slog bolden i koppen for en albatros i sit andetslag.

Efter den store optur holdt han hovedet koldt og spillede de sidste ni huller ét slag under par for en total i -4.

Et slag længere tilbage finder man Oliver Hundebøll Jørgensen, Nicolai Nøhr Madsen, Nicolai Kristensen og Rasmus Højgaard. Den ene af de nyprofessionelle verdensmestre havde lige lavet bogey-doblebogey, da han gik ud på de sidste ni huller. Der kom han stærkt igen med fire birdies for en score i -3.

Hans bror, Nicolai, havde et mindst ligeså imponerende comeback. Fire over efter otte huller blev vekslet til to under par efter 18. En eagle på hul 18 blev fulgt op med birdies på hul ét, to og tre, og han fik en mere på sjette. To under par giver en delt 23. plads. 

Morten Ørum Madsen, Victor Østerby og amatøren Victor Svendsen er også blandt de 42 spillere under par på første runde. De deler 28. pladsen i -1.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer