Afslappet Thorbjørn erkender han er nervøs | Golf.dk
Thorbjørn Olesen slog Spieth under Ryder Cup. Onsdag slog han Webb Simpson..

Foto: Getty Images

Afslappet Thorbjørn erkender han er nervøs

27/09 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

Thorbjørn Olesen smiler stort, da han træder ind i konferencelokalet torsdag morgen.

Det europæiske hold er klædt i skrigende gult i dag, så da Olesen sætter sig foran den mindst 20 meter brede, blå bagbeklædning er der et tydeligt EU-præg at spore.

Danskerens pressemøde er velbesøgt, hvilket måske kan tilskrives, at flere og flere mediefolk stimler ind på Le Golf National, efterhånden som vi er færre end 24 timer fra det første slag foran den største tribune i Ryder Cup-historien.

Husk at læse det digitale Dansk Golf 5. Danmarks bedste golfmagasin som du aldrig har set det før.

For selvom vi som danskere følger Thorbjørn Olesens færden med særlig interesse er han set med internationale øjne formentlig den mindst kendte af alle 24 Ryder Cup-spillere.

Han er den lavest rangerende spiller som nummer 45 i verden (næstlaveste er Ian Poulter, der er nummer 34). Han er debutant, og så kvalificerede han sig med det yderste af neglene.

Alligevel er nysgerrigheden stor. Folk vil høre om hans nære venskab med Thomas Bjørn. De vil høre om, hvordan det er at være den eneste på det europæiske Ryder Cup-hold, der ikke har en kone eller kæreste med til Paris.

Og så vil de høre om de nerver, der er forbundet med at spille sin første Ryder Cup.

Thorbjørn Olesen svarer smilende på det hele. Og nerverne forsøger han ikke at fortie. De var til stede allerede under træningsrunderne.

- De sidste to uger har jeg forberedt mig på at være meget nervøs og på at være en del af det her. Da vi spillede den første træningsrunde tirsdag og startede på hul 10, da var jeg nervøs. Men da først jeg havde slået slaget, kunne jeg slappe af, siger han.

Olesen fortæller også, at det kun er til The Open og The Masters, han før har været nervøs allerede under træningsrunden.

Men nerver er ikke nødvendigvis en barriere for at spille godt. Lige efter Thorbjørn Olesens pressemøde sidder Henrik Stenson i det samme lokale og fortæller, at også han vil blive nervøs fredag, uanset at dette er hans femte Ryder Cup.

- I hver eneste turnering, når man tee’er den op på første hul, så er jeg altid nervøs. Jeg er sikker på, at det bliver meget, meget anderledes i denne uge, men jeg kan godt lide at være nervøs. Det er en fed følelse, lyder det fra Thorbjørn Olesen.

Thorbjørn Olesen er single, men var en ombejlet herre under gallamiddagen på Versailles-slottet onsdag aften

Den 28-årige Værløse-spiller har spillet prøverunder to gange med Paul Casey og to gange med Rory McIlroy. Det får naturligvis nogle til at spekulere i, om det bliver med en af de to, vi kommer til at se ham på banen.

Svaret kommer vil til at vente på lidt endnu. Og vi ved heller ikke endnu, hvor mange gange Olesen kommer i kamp.

- Thomas har helt sikkert mange forskellige planer. Men nej, jeg ved ikke, hvor mange gange, jeg kommer til at spille, siger Olesen.

Thorbjørn Olesen er den tredje dansker, der spiller Ryder Cup. Læs vores unikke beretning fra allerførste gang, en dansker var med.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer