Afklaret Therese O’Hara orkede ikke et år mere på Symetra Tour | Golf.dk
Therese O'Hara heppede og håbede på Emily Pedersen ved LPGA Q-Series

Foto: Getty Images

Afklaret Therese O’Hara orkede ikke et år mere på Symetra Tour

29/11 - 2017 | Claus Rødgaard Thomsen

Det var med ro i sindet, at Therese O’Hara for et par måneder siden drog til New Zealand for at spille LPGA-turneringen McKayson New Zealand Women’s Open.

Hun vidste, at med mindre hun præsterede et nærmest mirakuløst resultat, så ville hun miste sit tourkort, og at hun så ville stoppe karrieren.

Faktisk var hun allerede for et år siden klar til at sige stop. Men så spillede hun uventet godt og blev delt nummer 8 på tourskolen og kunne kalde sig LPGA-spiller igen.

- Jeg var afklaret allerede der om, at jeg ville stoppe. Jeg tror, det var derfor, jeg spillede så godt på tourskolen. Der var ikke noget pres, siger hun nu.

Men efter en sæson med bare fire klarede cuts og en 31. plads som sit bedste resultat har hun endelig besluttet at lægge køllerne på hylden.

Nu glæder hun sig til at tilbringe mere tid med sin amerikanske mand, Patrick og til at komme i gang med næste del af sin karriere. Therese O’Hara ved godt, hvad hun skal i fremtiden, men er ikke klar til at offentliggøre det endnu.

Hun fortæller, at hun kun begyndte at føle sig en anelse vemodig, da hun satte sig ned for at skrive til nogle af dem, der havde haft betydning for hendes karriere.

- Da blev jeg nostalgisk. Det er nok mest amatørtiden, jeg tænker tilbage på. Jeg havde ingen bekymringer, ingen regninger og vi havde et fantastisk sammenhold på landsholdet. Det var også spændende at være professionel, men der skal man bringe flere ofre, siger hun.

Therese Kølbæk begyndte at spille golf som 11-årig i Søllerød Golfklub. Den talentfulde pige blev landsholdsspiller og vandt blandt andet DM i hulspil.

Amatørkarrieren fortsatte til University of Nevada Las Vegas, hvor hun gjorde et fornemt indtryk, inden hun blev professionel i 2011.

I USA mødte hun Patrick O’Hara, som hun blev gift med og tog efternavn efter. Nu satser hun på at komme hjem til Danmark cirka en gang om året, men der er ingen tvivl om, at hendes fremtid ligger i USA.

Karrierestoppet hænger ikke sammen med, at hun vil stifte familier her og nu.

- Den overvejelse ligger der da også, men der går nok lige et par år. Det er i hvert fald ikke sådan noget med, at jeg skal skynde mig hjem og have nogle børn, siger hun, da Golf.dk fanger hende på en telefonforbindelse fra Scottsdale, Arizona, hvor hun bor.

Når hun siger stop nu, hænger det sammen med, at hun ikke orker en tur mere på Symetra Tour for at forsøge at genvinde LPGA-kortet.

- Ikke et ondt år om Symetra Tour, men det er svært at få til at hænge økonomisk sammen, og efter tre fulde sæsoner på den tour, så gad jeg det bare ikke mere. Jeg har generelt været heldig, at jeg har kunnet få min golf til at hænge sammen økonomisk, men det kunne nu være sjovt at tjene lidt penge også, siger hun.

Therese O’Hara har ifølge lpga.com en karriereindtjening i præmiepenge på godt 43.000 dollars.

Hendes seks sæsoner som professionel bød på to LPGA-sæsoner (2015 og 2017), tre Symetra Tour-sæsoner og så et enkelt år i 2013, hvor hun ikke kunne spille på grund af skader.

Hun kunne i princippet give tourskolen en chance i år også, men har valgt ikke at gøre det. Hun siger, at hun formentlig stadig vil betale sit kontingent til LPGA Tour i 2018.

- Men jeg ved faktisk ikke hvorfor, griner hun.

Et comeback bliver nemlig ikke aktuelt. Det forsikrer den snart 30-årige eks-pro.

Til gengæld vil golf stadig være en del af hendes liv, omend hun nok vil vente lidt med at tage på banen igen.

- Jeg elsker jo at spille golf. Men det bliver sikkert også frustrerende, når jeg ikke kan spille på samme niveau. Men på den anden side, så vil det jo være hyggeligt og sjovt, siger hun.

User Comments:

 • Sejt.

  29/11 - 2017 | Leo Jessen

  Sejt.

 • Sejt.

  29/11 - 2017 | Leo Jessen

  Sejt.

 • Sejt.

  29/11 - 2017 | Leo Jessen

  Sejt.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer