Afgørelsens time på Nordic League | Golf.dk
Niklas Nørgaard Møller er på ottendepladsen ved Tour Final.

Afgørelsens time på Nordic League

09/10 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Med sejren i Himmerland rykkede Niklas Nørgaard Møller til tops på Nordic League. Der er cirka 3.500 euro ned til Christopher Sahlström på andenpladsen, og de to indledte onsdag kampen om den samlede sejr, inden de rykker op og kommer til at dyste med hinanden på challengetouren.

Begge har sikret sig oprykning, og der er alletides chance for, at de for Nicolai Kristensen som kollega i 2020. Kristensen kom til Estland og Tour Final by Pärnu Bay Golf Links som nummer fem på Nordic League, og kun norske Jarand Ekeland Arnøy har mulighed for at overtage den sidste kvalifikationsplads til challengetouren.

Kristensen har et forspring på 5.678 euro, og det betyder, at Arnøy har brug for en sejr, hvis han skal gøre sig noget håb om at rykke forbi danskeren. Derudover må Kristensen ikke slutte bedre end nummer 24 på Pärnu Bay Golf Links.

Med en runde i 71 slag, -1, gav Kristensen sig selv et godt udgangspunkt for selv at afgøre duellen. Han er på en delt 25. plads blandt de 38 deltagere og kun et enkelt slag fra en delt 20. plads.

Arnøy var tre slag bedre, men grundet generelt lave scores rækker hans 68'er blot til en delt 14. plads efter første runde. 

Derfra er der hele seks slag til toppen af stillingen. Førstepladsen deles mellem svenskerne Mikael Lindberg og Christopher Sahlström, som begge var rundt uden bogeys i -10.

Derfor er Nørgaard Møller altså i fare for at blive slået på stregen i kampen om ranglistens førsteplads, men han har selv mulighed for at påvirke udfaldet.

Der resterer 36 huller, og Nørgaard Møller er fem slag efter de førende svenskere. Onsdag lavede han otte birdies og tre bogeys, og runden i 67 slag giver en delt ottendeplads. 

Samme score kom Morten Ørum Madsen rundt i, og det var de bedste resultater blandt de syv danske deltagere.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer