Afgørelsen er faldet | Golf.dk

Afgørelsen er faldet

14/08 - 2016 | Mikkel Ring Christensen

Herrernes pulje vest i Santander Divisionen havde allerede fundet sin vinder i Gyttegård inden sidste spillerunde, men de tre øvrige hold kæmpede alle om både finalespil og nedrykning.

Aalborg tog imod Kolding, mens Holstebro var på besøg hos topholdet. Aalborg sejrede 14-4 for at tage sig af andenpladsen i gruppen og en plads i finalespillet. Kolding sluttede med tre point, og derfor kunne Holstebro ånde lettet op, selvom Gyttegaard med brødrene Højgaard i spidsen trak en hjemmesejr på 11-7.

I øst var Korsør ikke kommet på tavlen før sidste spillerunde, og det blev til en sæson helt uden point, da de i Kokkedal tabte 12-6. Dermed er det tilbage til 1. division, mens Kokkedal nåede til otte point og kvalificerede sig til medaljespillet. De blev overgået af Søllerød, som hjemme spillede 9-9 mod de forsvarende Danmarksmestre fra Furesø. Dermed vandt Søllerød rækken med ni point, mens Furesø blev nummer tre med syv.

Hos damerne var spændingen udløst efter lørdagens spil. Hjortespring og Odense rykker ned, mens Sønderjylland, Aalborg, Smørum og Hillerød skal spille om medaljer.

Rivalerne Hillerød og Smørum mødtes i kampen om førstepladsen i øst. Der var hverken europatour-profiler med eller noget afgørende på spil, og hjemmeholdet Hillerød gjorde rent bord 12-0. Dermed sluttede de med ni point, et foran Smørum. I Hjortespring blev banens sidste to huller slet ikke taget i spil i løbet af dagen, men trods storsejre hele vejen rundt endte det lige 6-6 i kampen mod Furesø.

Begge medaljeaspiranter i vest tabte i sjette spillerunde, men det har måske også knebet med motivationen. De forsvarende Danmarksmestre fra Sønderjylland have ikke lidt et nederlag siden 2014, men hjemme mod Vejle fik de smagt den uvante og bitre smag af at tabe med 4-8. Oprykkerne fra Aalborg stillede til start i Odense med profilen Daisy Nielsen, men alligevel blev det til hjemmesejr på 7-5. Dermed kom Odense på tavlen for første gang, mens Aalborg med syv point kvalificerede sig til finalespillet sammen med Sønderjylland.

Medaljerne bliver fordelt i Rungsted første weekend i september.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer