|
Var der to, der ikke havde brug for mere dårlig pr i år, så var det disse to. Et fromt håb, som Sergio Garcia fik spoleret. I sidste ende gik det dog kun udover ham selv.

Foto: Getty Images

Absurditet koster Garcia semifinaleplads

31/03 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Hvis der skulle finde en regelkontrovers sted i denne uges WGC - Dell Technologies Match Play kunne man næsten have sat både sine børn og sin hund på, at den måtte finde sted i matchen mellem Sergio Garcia og Matt Kuchar.

Netop de to har været involveret i de mest image-skadende episoder i golf i 2019.

Garcia gjorde ikke meget for at gøre sit liv nemmere i lørdagens kvartfinale.

Husk at følge med søndag. Her er tv-tiderne.

Det var først på sidste green, at han måtte strække gevær og give den rutinerede amerikaner sejren.

Men i virkeligheden såede han nederlagets frø meget tidligere.

På 7. green missede den 39-årige spanier et putt på to eller tre meter. Tydeligt irriteret gik han hen og ville slå det næste putt i med bagsiden af putteren. Hans bevægelse var så ukontrolleret, at han missede puttet, før Kuchar kunne nå at sige “den er givet”.

Jævnfør reglerne kunne det i øvrigt mikroskopiske puttet så ikke gives, selvom Kuchar gerne ville.

Dermed blev et delt hul til et tabt hul for Garcia. Efter han havde tabt hullet, tabte han sutten.

På det efterfølgende hul missede han et putt og var lige ved at smadre bolden af green med sin putter i frustration. På niende hul slog han bolden i et strafområde og var så nede med tre huller.

Situationen mellem de to veteraner var tydeligt anspændt, indtil Garcia tilsyneladende indrømmede, at det var ham og ingen andre, der havde lavet en fejl. Han begyndte da også at hale ind på Matt Kuchar, men det var altså for sent, og Garcia kan nu rejse hjem (ikke nogen lang rejse, da han har et hus i Austin), mens Kuchar kan forberede sin semifinale mod Lucas Bjerregaard.

Sergio Garcia er elsket af mange golffans for sin ekstroverte stil og uomtvistelige talent. Men han tager nogle gange rigeligt med prøvesving i spinatbedet, på greens, i bunkers og andre steder, hvor han kan komme i vejen for sig selv.

Dårlig opførsel kostede ham for nylig en diskvalifikation på europatouren.

Dengang blev han i pr-øjemed delvist reddet af, at Matt Kuchar lige efter løb ind i en endnu større shitstorm, fordi det kom frem, at han nægtede at betale en lokal, mexicansk caddie mere end 5.000 dollars efter en sejr ved Mayakoba Classic, hvor Kuchar selv forede sin konto med 1.3 millioner dollars.

Matt Kuchar endte med at sige undskyld og sende yderligere 45.000 dollars til sin engangs-caddie i Mexico.

For Garcias vedkommende må man håbe, at han hæfter sig mere ved det glimrende spil, som førte ham til kvartfinale efter sejre over Shane Lowry, Andrew Putnam og Branden Grace.

Matt Kuchar har tidligere vundet WGC - Match Play i 2013. Nu har han chancen igen, men først skal han forbi Lucas Bjerregaard.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer