Aalborg i finalespillet med rent bord | Golf.dk
Aalborg er klar til at jagte guldet i Santander Divisionen

Foto: Daisy Nielsen

Aalborg i finalespillet med rent bord

13/08 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

I damernes Santander Divison Vest var der spænding om den ene plads i finalespillet inden søndagens sjette og afgørende spillerunde. Vejle var allerede sikre på at blive suveræne vindere af puljen, mens Aalborg havde to point flere end FH Horsens.

I dagens opgør skulle Horsens møde bundproppen Sønderjylland, mens Aalborg tog imod Cvejle, der endnu ike havde tabt point gennem sæsonen. Derfor var det ikke urealistisk, at Horsens kunne overtage andenpladsen og ende med at spille om medaljer senere på året.

Sådan skulle det ikke gå. Horsens leverede en storsejr på 2-10, men det var til ingen verdens nytte. I Aalborg producerede værterne nemlig en endnu mere overbevisende sejr. 12-0 sluttede det. Tættest blev singlen mellem Lise Berendt mod Janneke Andersen, som gik helt til hul 18, mens dagens største sejr gik til foursomen med Daisy Nielsen  og Majken Lykke Larsen på 6&4 mod Stephanie og Josephine Bertelsen.

Dermed sluttede Vejle med 10 point samlet, Aalborg med otte, FH Horsens med seks, mens Sønderjylland rykker ned uden point.

I Øst var Smørum og Hillerød allerede sikre på deres vante pladser i finalespillet, men der var stadig kamp om, hvem der skulle tilbage i 1. division. Furesø havde fire point, inden Smørum kom på besøg, mens Simon's tog mod Hillerød med tre point.

Den total blev der ikke ændret på, da det blev til favoritsejre i begge opgør. De forsvarende Danmarksmestre sikrede førstepladsen i puljen med en sejr på 2-10. To af de fire singles blev delt, mens gæsterne vandt storsejre i de fire øvrige opgør.

Dermed havde Simon's en chance for at redde livet i Santander Divisionen, og de leverede en flot fight for overlevelse. Efter formiddagens foursomes stod det lige, men på trods af at Nicole Broch Larsen sad over, var det Hillerød, som trak det længste strå. Slutstillingen blev 7-5, og dermed rykker Simon's ned.

Samlet vandt Smørum med ni point, Hillerød med otte, Furesø med fire og Simon's med tre.

Link til stillingen. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer