62'er bringer Vegas til tops | Golf.dk
Jhonattan Vegas er alene i spidsen halvvejs gennem John Deere Classic. En sejr vil sikre billet til The Open.

Foto: Getty Images

62'er bringer Vegas til tops

13/07 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

- Svaret er at finde i skidtet, sagde Ben Hogan engang. Der er ingen smutveje til at mestre golfsvinget, hårdt slid på træningsbanen er den eneste vej frem, var hvad han mente.

Om Jhonattan Vegas havde Hogan i tankerne, da han gik på rangen efter en 67'er torsdag i John Deere Classic, vides ikke, men det var ved at slå bolde, at tingene pludselig klikkede for venezuelaneren.

Efter tre missede cuts i træk fandt 34-årige Vegas storspillet frem på TPC Deere Run. Det blev til ni pars og ni birdies på anden runde, og de 62 slag bragte ham helt frem til førstepladsen i -13.

- Det er nok den bedste følelse, jeg har haft hele året, for at være ærlig. Jeg mener, jeg ramte bolden ekstremt godt, det som jeg har kæmpet med de seneste par måneder. Jeg fandt ud af nogle ting på rangen, da jeg var færdig med at spille i går, og det formåede jeg at tage med til i dag, og det føltes godt. Jeg var i kontrol over min ball-striking hele tiden, og det er min slags golf. Så jeg er glad for, at det er vendt tilbage, sagde den tredobbelte vinder på PGA Touren efter fredagens runde.

Det var ikke kun det lange spil, som virkede. Dagens laveste score var også et produkt af en brandvarm putter. Vegas sænkede seks putts på tre meter og opefter – det længste en ni-meter på tredje hul. Samlet vandt han 3,7 slag i Strokes Gained Putting i forhold til feltet, og det hjalp Vegas til et forspring på et slag inden weekenden.

Nærmeste forfølger er Andrew Landry, som for anden dag i træk skrev under på 65 slag. Lucas Glover indtager tredjepladsen i -11. Hans runde i 64 slag blev hjulpet på vej af dagens slag, en albatros på 10. hul.

Glover slog sit drive 318 yards ud i fairway, og med et 3-jern ramte han plet fra 254 yards. Det var den syvende albatros på PGA Touren i denne sæson. 

De tre tidligere college-profiler, som nu kan kalde sig professionelle, klarede alle cuttet, men de har et stykke vej til at leve op til favoritværdigheden.

Collin Morikawa ligger bedst til på 32. pladsen i -6 efter en 66'er fredag. Han er to slag foran Matthew Wolff (71) og Viktor Hovland (69) på 51. pladsen.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer