21 spillere under par på medgørlig Winged Foot | Golf.dk
Lee Westwood har ni top-3 placeringer i majors uden en sejr. Måske er det ikke for sent for englænderen.

Foto: Getty Images

21 spillere under par på medgørlig Winged Foot

18/09 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Kun én gang i historien har vinderscoren i US Open på Winged Foot været under par. Da Geoff Ogilvy vandt i den seneste udgave på banen, sluttede han +5. I 1974 var forholdene så brutale, at udgaven stadig kendes som Massakren på Winged Foot. Det år vandt Hale Irwin i +7.

Vi var blevet lovet tilsvarende svære betingelser og høje scores i denne september-udgave af US Open, men den notorisk svære bane i New York har endnu ikke bidt fra sig. Faktisk blev der gået hele 21 runder under par torsdag, ni flere end sammenlagt for alle fire dage i 2006. Scoregennemsnittet for årets åbningsrunde blev 72,56 slag (enkelte spillere fik ikke gjort første runde færdig), den næstlaveste åbningsrunde af feltet nogensinde i US Open, kun overgået af 72,29 slag på Baltusrol i 1993.

Winged Foot var medgørlig på første runde, men den var stadig i stand til at straffe dem, som ikke havde kontrol over spillet. Spørg bare Phil Mickelson. Den seksdobbelte runner-up i US Open er blevet 50 år, og det er efterhånden kun romantikere, som tror på, han har en chance for at sikre sig det sidste led i The Grand Slam. 

Selv med birdies - fra roughen - på første og andet hul, løb Mickelsons score op i 79 slag. I +9 ligger han næstsidst.

Også Rasmus Højgaard havde det svært i sin majordebut. 77 slag giver danskeren en delt 132. plads blandt de 144 deltagere. 19-årige Højgaard ligger lige med Danny Willett og kun et slag efter spillere som Shane Lowry, Kevin Kisner og Paul Casey i +6.

Sådanne scores forventer man at se på Winged Foot til US Open. Man forventer ikke at se Justin Thomas gå fem under par - den laveste runde nogensinde på banen i en US Open - og slet ikke, at han kun skal føre med et slag ned til tre spillere.

- Det var en rigtig, rigtig solid runde golf. Det er en af de bedste jeg har spillet tee til green i et stykke tid. Der er et par ting her og der, som helt sikkert kunne have været bedre, men jeg sikrede mig at misse bolden de rigtige steder, og det er det, man skal gøre i en US Open, sagde Thomas.

Andenpladsen deles mellem Patrick Reed, Thomas Pieters og Matthew Wolff. Ingen af de fire første i stillingen var bogeyfri torsdag, men hver især spillede de kun ét hul over par. Det på trods af, at de samlet missede 21 greens i regulation - på en bane med greenområder berygtet for deres sværhedsgrad.

Det er lige før, der kan udstedes garanti for, at det bliver meget mere krævende forhold senere på ugen, men mens banen var spilbar, nappede Louis Oosthuizen en rekord fra selveste Jack Nicklaus.

Sydarfrikaneren, som altid synes at være med fremme i majors og på en eller anden måde alligevel kun har vundet en enkelt (The Open 2010), gik torsdag karrierens ottende runde i 67 eller bedre i US Open. Det er en flere end Nicklaus.

Oosthuizen var to over par efter sine første ni huller, men på første hul, dagens 10., slog han bolden tæt på og fik birdie. På andet hul slog han den i hul fra omkring 130 meter for eagle. Samlet kom den 37-årige hjem i 30 slag.

I -3 deler Oosthuizen femtepladsen med Rory McIlroy og Lee Westwood. McIlroy har vundet fire majors i karrieren, Westwood har været tæt på talrige gange, men det er aldrig lykkedes. Måske er det ikke for sent, selvom han er blevet 47 år. For halvanden uge siden tankede Westwood selvtillid i det sydlige Spanien, og den er taget med over Atlanten.

- Jeg spillede fremragende under sidste runde på Valderrama, som er en svær bane. Man har ikke råd til at slå ret mange dårlige slag der. Jeg gik en 67’er, og jeg følte, jeg efterlod fire-fem slag ude på banen. Jeg følte, det kunne have været en spektakulær runde golf.

- Jeg har bygget videre på den og fået selvtillid fra den. I træningsrunderne har jeg slået bolden godt, ramt mange fairways. Jeg driver bolden godt, og jeg følte, at hvis jeg kunne gøre det på banen, så var der en lav score til mig derude, sagde Westwood.

I gruppen af spillere under par finder man blandt andre verdens nummer syv, Xander Schauffele. Han har del i ottendepladsen i -2. Et slag efter deler nummer to og ni på verdensranglisten, Jon Rahm og Bryson DeChambeau, 14. pladsen med Tony Finau, Rickie Fowler og en række andre spillere.

Til gengæld blev starten på årets anden major ikke videre positiv for nummer et i verden, vinderen af FedEx Cuppen, den nykårede Player of the Year på PGA Touren, Dustin Johnson. En score i +3 placerer Johnson et slag på den forkerte side af cutgræsen sammen med Tiger Woods og Jordan Spieth.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,204,775
 • Unique Visitor:179,231
 • Registered Users:167,156
 • Unregistered Users:31,324
 • Blocked Users:12,459
 • Published Nodes:16,345
 • Unpublished Nodes:317
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:3.238.88.35
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:9,806
  • This week:105,159
  • This month:411,998
  • This year:3,205,438

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk